2021.10.19., kedd - NándorZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Megemlékezéssel, járműszenteléssel

2018. május 08. kedd, 12:30
Szerző és fotó: Antal Lívia
Lentiben teljesít szolgálatot az az új fecskendőautó, amit a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szent Flórián napja alkalmából tartott tűzoltónapi ünnepségen szenteltek fel Búcsúszentlászlón.

Egri Gyula tűzoltó ezredes, megyei igazgató kitüntetéseket adott át.

A rendezvénynek méltó helyet adott a település zarándokhellyé nyilvánított Szent László temploma. A szentmisén megemlékeztek az elhunyt tűzoltó bajtársakról, és azokról is, akik szolgálatteljesítés közben veszítették életüket. Ezt követően Egri Gyula tűzoltó ezredes, megyei igazgató ünnepi köszöntője hangzott el. Beszédében kiemelte, hogy Szent Flórián, a tűzoltók és a kéményseprők védőszentje megtestesítette mindazokat az eszméket, a segítségnyújtás akaratát, a bátorságot, a hősiességet és a bajtársiasságot, amelyek nélkül ma is elképzelhetetlen ez a hivatás.

Megyei tűzoltó nap Búcsúszentlászlón

Hangsúlyozta, hogy a tűzoltók munkájára – legyenek hivatásosok, önkormányzatiak, létesítményiek vagy önkéntesek – egyre nagyobb szükség van, hiszen fejlődő világunkban újabb és újabb veszélyforrások jelennek meg, amelyek kezelésére fel kell készülni. Manapság kiemelt feladatuk a lakosság öngondoskodási képességének folyamatos fejlesztése, melyben nagy szerepet játszik az egyre erősödő önkéntes tűzoltó mozgalom. Kiemelte továbbá, hogy a hősies helytállás mellett a szolgálat ellátásához jól képzett tűzoltókra és világszínvonalú felszerelésekre is szükség van. Ezt követően röviden bemutatta az új hazai gyártású Rába-Heros Aquadux X-4000 típusú tűzoltóautót, jelezve azt, hogy a megye elsődlegesen beavatkozó fecskendői mind ilyen típusú új tűzoltójármű.

Az ünnepség elismerések átadásával folytatódott, melyen bejelentették, hogy az országos rendezvényen dr. Pintér Sándor belügyminiszter Szent Flórián Érdemjelet adományozott dr. Bangó Szilárd Lóránt tűzoltó ezredesnek, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetőjének. Tűzoltósági tanácsosi címet kapott Bajsz András tűzoltó alezredes, tűzoltósági főfelügyelő. Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM OKF főigazgatója ajándéktárgy elismerésben részesítette Héder Csaba tűzoltó alezredest, informatikai osztályvezetőt, valamint Kámán Jánosné tűzoltó alezredest, és humán szolgálatvezetőt. Főmunkatársi címet adományozott Tóth Erzsébet ügykezelő közalkalmazottnak.

Ezt követően a templom előtt Tódor Szabolcs plébános áldotta meg a Lenti Hivatásos Tűzoltóságra kerülő új gépjárműfecskendőt, valamint a hévízi önkéntes tűzoltók új csapatszállító kisbuszát. A Flórián-parkban a közelmúltban elhunyt tűzoltó bajtársak emlékére fát ültetett Egri Gyula, Takács Ottó és Csóka Antal tűzoltó ezredesek. A Szent Flórián szobránál a megyei igazgatóság vezetői, a tűzoltó és polgári védelmi nyugdíjasok egyesületének képviselői, valamit Keszthely polgármestere helyezett el koszorút.

Az ünnepség további részletei:
http://zala.katasztrofavedelem.hu/hirek/4433-megyei-tuzolto-nap-bucsuszentlaszlon

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK