2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Megkezdik a termálvizes kút fúrását

2019. augusztus 01. csütörtök, 21:07
Sajtóközlemény; Fotó: pP
A Modern Városok Program keretében megvalósuló városi uszodafejlesztés kivitelezési munkálatai tavasz óta zajlanak. A megvalósuló létesítmény több, az üzemeltetés hatékonyságát szolgáló technikai megoldást is tartalmazni fog: a vízellátást részben hideg vizes kút, a működéshez szükséges hő egy részét termálvizes kút biztosítja majd.

A hideg vizes kút kiépítése megtörtént, a kivitelező a napokban kezdi meg a termálvizes kút fúrási munkálatait, ami előreláthatóan augusztus végéig tart. A megfelelő hőmérsékletű vízhez tervezetten 1.100 méteres mélységet kell elérni.

A zaj miatt a lakosság türelmét kérik

Tavasz óta zajlanak a munkák az uszoda területén (Illusztráció)

A kútfúrás erős zajhatással jár, ami zavaró lehet a munkaterület közvetlen környezetében élő lakosok számára. A zaj csökkentése érdekében a kivitelező zajvédő falat épít. A munkát a hét minden napján, a technológiai szempontok mérlegelésével, napi 24 órában végezhetik. 
Az önkormányzat a munkavégzés okozta kellemetlenségekért, amely a városi uszodafejlesztés mielőbbi megvalósítása érdekében történik, a lakosság türelmét és megértését kéri.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK