2023.06.02., péntek - Kármen, AnitaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Megújult a Petőfi-iskola

2021. május 17. hétfő, 09:37
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A Széchenyi program keretében, több mint 335 millió forintból valósult meg a Petőfi Sándor Székhelyiskola energetikai korszerűsítése. Az TOP forrásból finanszírozott felújítás lehetőséget adott arra, hogy kicseréljék az intézmény nyílászáróit, szigeteljék a külső homlokzatot, de napelemes rendszert is telepítettek.

Energetikai korszerűsítés és új öltözők

A fejlesztés eredményeképpen átépítették az intézmény fűtési rendszerét, az épület pedig akadálymentesen közelíthető meg. Az ünnepélyes átadáson – melyen részt vett többek között Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár, Vigh László országgyűlési képviselő és Balaicz Zoltán polgármester – elhangzott: a felújítás célja az intézmény teljes építészeti és energetikai megújítása volt. A kivitelezési munkák a járványhelyzet ellenére is jól haladtak.

Kajári Attila tankerületi igazgató hozzátette: örülnek, hogy sikeresen befejeződött a közel 150 éves Petőfi-iskola korszerűsítése. A pandémia ugyan befolyásolta az oktatást, ám szerencsére a fejlesztést nem, így a diákok most már birtokba vehetik a megszépült épületet. Nemcsak a homlokzaton vehető észre változás, hanem a padok, öltözők, lámpatestek is megújultak, sőt a napokban elkezdődött az iskola új játszóterének kialakítása is.

Bár az iskoláknak nem az önkormányzat, hanem a tankerület a fenntartója, a város mégis szívén viseli az oktatási intézmények sorsát – fogalmazott Balaicz Zoltán. Kiemelte: Zalaegerszegen egy nagyszabású projekt részeként sorra újulnak meg az iskolák. Néhány év leforgása alatt 2,7 milliárd forintot költhetett el a város intézményfelújításra. Vigh László országgyűlési képviselő szerint a felújítás azért is fontos, mert az oktatás nemzetstratégiai kérdés. Nem mindegy, hogy milyen alapokat kapnak a gyerekek. Az oktatási intézmények korszerűsítése az egyik legjobb befektetés a jövőbe – hangzott el.

A körzet önkormányzati képviselője, dr. Káldi Dávid hozzátette: a Petőfi-iskola új épülete a városképet is javítja. Örömteli, hogy egy energetikai és műszaki szempontból is modern intézményben indulhatott újra az oktatás. 

Az intézményt Maruzsa Zoltán államtitkár avatta fel, aki beszédében többek között elmondta: országszerte zajlanak hasonló felújítások. A fejlesztések pedig a veszélyhelyzet idején sem álltak le. A TOP-program sok lehetőséget kínál az önkormányzatok számára, ám az már a helyi politikán múlik, hogy mit aknáznak ki belőle. Úgy látja, Zalaegerszeg jól gazdálkodik az erőforrásokkal. Bizonyítja ezt a megszépült iskolaépület is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK