2022.08.17., szerda - JácintZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Megújult környezetben a Cseperedőben

2018. október 24. szerda, 19:37
Szerző és fotó: Antal Lívia
A Cseperedő Bölcsőde átadásával zárult az a projekt, ami a bölcsőde mellett az óvoda energetikai korszerűsítését is lehetővé tette a Petőfi utcai épületegyüttesben. A két intézmény fejlesztésére összesen 238,5 millió forintot fordított Zalaegerszeg önkormányzata a TOP-programból.

Balaicz Zoltán polgármester elmondta, hogy a szociális és az egészségügyi alapellátás fejlesztésére szánt források mellett milliárdos értéket tesz ki a városi bölcsődék, óvodák és általános iskolák felújítására szánt összeg. Ebből a Petőfi utcai épületkomplexumban lévő védőnői szolgálat rekonstrukciójára 16 millió forintot, az óvodára 145 millió forintot, míg a Cseperedő Bölcsődére 105 millió forintot költöttek, összesen 266 millió forintot. Mint mondta, bármennyire is igyekeznek, nem jut mindenhova forrás. De reméli, hogy hamarosan jó hírről számolhat be a közvetlen brüsszeli beadású Elena pályázatuk eredményéről, mert akkor az eddig kimaradt intézmények is megújulhatnak. Végül azt mondta, hogy ez a beruházás is a gyermekekért történt, hogy örömben, boldogságban tudják tölteni itt idejüket.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos azt emelte ki, hogy a bölcsődei ellátás nagy segítség a munkaerőpiacra való visszatérésben. Beszélt a kormány nemrég bejelentett újabb intézkedéséről, amely óvodák, bölcsődék felújítását, illetve építését szolgálja majd az ötezernél kisebb lélekszámú településeken.

Az átadási ünnepségen Dékány Endre önkormányzati képviselő is elégedettségének adott hangot, hogy a beruházás révén újabb fontos közintézmények újultak meg belvárosi körzetében.

A Cseperedő Bölcsőde épületrészében szintén kicserélték a nyílászárókat, megújították a belső tereket, a vizesblokkokat, az öltözőket, szigetelték a falakat, korszerűsítették a fűtésrendszert, a melegvíz-ellátáshoz pedig napkollektoros rendszert telepítettek az óvodai épületrészre. Prenner Zsuzsanna, a Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék intézményvezetője úgy fogalmazott, most már közelítenek a feltételek az ideálishoz, ami azért is fontos, mert a Cseperedő Bölcsőde szakképzési gyakorlóhely, így mintaszerű környezetet tudnak biztosítani a gyakorlatukat végző leendő kisgyermeknevelőknek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK