2021.10.27., szerda - SzabinaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Mozgásanalizáló laboratórium

2019. február 01. péntek, 19:05
Szerző és fotó: Nemes Norbert
A Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház saját gyógyturisztikai bevételeiből kigazdálkodott mintegy 190 millió forintból új mozgásanalizáló laboratóriumot avatott Hévízen, a Festetics-fürdőház második emeletén.

A gyógyfürdőben korszerű berendezésekkel kívánnak segíteni a mozgásszervi betegségben szenvedőknek, a sportsérüléssel küszködőknek, hogy hamarabb, eredményesebben és gyorsabban gyógyuljanak. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Sárfalvi Péter sportigazgatásért és sportágfejlesztésért felelős helyettes-államtitkár.

Újdonság a Festetics-fürdőházban

Dr. Kvarda Attila kórházigazgató avatóbeszédében elmondta, hogy az új beruházás egyszerre szolgálja a rehabilitációt és a gyógyturizmust. A jövőben könnyebben és hitelesebben tudják mérni egy-egy hévízi gyógykúra sikerességét. A korszerű mozgáslaborban a betegek állapotát különféle módon feltérképezik, majd a Németországból és az Olaszországból beszerzett gyógyító, analizáló eszközök, műszerek, berendezések segítségével képet alkotnak arról, hogy  milyen a páciensek állapota és betegségük éppen milyen szakaszában van, illetve milyen módszerrel korrigálható a legideálisabban egy-egy mozgásszervi elváltozás. A különleges szolgáltatásra a hévízi kórház betegein túl, külön díjfizetés mellett, bárki igényt tarthat. A sportrehabilitációban jelent előrelépést az a tény, hogy a jövőben a hévízi kézilabda csapat tagjai is részt vesznek majd az egyes vizsgálatokon.

Dr. Kvarda Attila és Sárfalvi Péter

Vas-Barna Rita, a kineziológiai labor vezetője kiemelte, hogy a járásunk hatással van az egész szervrendszer működésére, ezért a gerinc és a medence helyzete, az ízületi mozgások és a lábak állapota, illetve boltozata, vagy a talpak nyomása a talajra sokat elárul a betegről. A speciális, számítógép vezérlésű mozgásvizsgálat elemző funkciója lehetővé teszi a szervezet mozgásrendszerének pontos és mélyreható vizsgálatát. A testösszetétel-mérés mellett elvégzik a gerinc többsíkú vizsgálatát, a gerincstabilizáló izomcsoportok izomerő analízisét, a súlypont elosztást, a törzs szimmetria vizsgálatát és megnézik a járásképet. Értékelik a talpnyomás eloszlás értékeit, a lábdeformitás pozícióit, a talptípus helyzetét is, hogy hogy további életmód tanácsokkal tudják támogatni a hozzájuk fordulókat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK