2024.05.20., hétfő - Bernát, FelíciaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Napelemek az ebergényi lőtér épületén is

2024. február 06. kedd, 17:25
Szerző: Vadas Zsuzsa
A Városi Sportlétesítmény Gondnokság Intézményéhez tartozó zalaegerszegi lőtér épületén is napelemes rendszert építettek ki. Az ebergényi lőtéri fejlesztés sajtótájékoztatóján Balaicz Zoltán polgármester hangsúlyozta: helyes döntést hozott a közgyűlés az energiaválság idején, amikor megszorítások helyett energiatakarékos beruházás-sorozatot indított el, melyre a múlt évben 527 millió forintot fordítottak.

Energiatakarékos beruházás valósult meg

A fejlesztési program II. ütemében tervezett beruházás négy intézményt érintett, ezek közül az egyik a VSGI Lőtér, a napelemes rendszer január 19-től hivatalosan is üzemel. A fogyasztási adatokat mobil applikáció segítségével napi szinten tudják monitorozni.

A sajtótájékoztatón részt vett Góra Balázs, a Polgári Lövész Egylet elnöke, Somogyi Ferenc, a ZTE Sportlövész Klub tanácsadója, Gerencsér Miklós, a Göcsej SE képviseletében, valamint Domján István, a térség önkormányzati képviselője. Elhangzott: az egyesületek vezetői remélik, hogy nem csak rentábilissá tudják tenni a lőteret, összefogva komoly eredményeket szeretnének elérni. A klubok mintegy kétszáz tagot tartanak nyilván, köztük olyan sportolókat is, akik országos és világhírű eredményeket értek el. Az eredmények pedig meghálálják a beruházásokat – tette hozzá Góra Balázs.

Balaicz Zoltán jelezte: nemsokára a buslakpusztai lőteret is átadják, ami a sportág további népszerűsítését biztosítja. Domján István annyit fűzött hozzá, hogy a két lőtér minden igényt ki tud majd elégíteni. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK