2022.08.09., kedd - Em?dZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Nemcsak mozi, rendezvénytér is

2020. szeptember 25. péntek, 15:46
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Megújult az Art Mozi nagytermének színpada, az épületben pedig további műszaki fejlesztések történtek egy TOP-pályázatnak köszönhetően. A beruházás részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be a helyszínen.

Fejlesztések az Art Mozi épületében

Balaicz Zoltán polgármester elmondta: a fejlesztés célja az, hogy egy komplex, több funkciós kulturális intézmény jöjjön létre. Az egykori Ady-mozi nagytermét régóta nem használják vetítésre, ezért merült fel az az ötlet, hogy egyéb kulturális programokat, konferenciákat, előadásokat szervezzenek itt a jövőben. Annál is inkább, mert ez a város legnagyobb befogadóképességű terme. Az új funkcióhoz azonban szükség volt némi fejlesztésre, hiszen a mozi épületének fűtési rendszere, színpadtechnikája, világítása már elavult volt. A város 138 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a korszerűsítésre a pályázaton, az önkormányzat pedig további 21 millió forinttal egészítette ki az összeget, így összesen 159 millió forintból valósulhatott meg a beruházás. A mozi épülete ezentúl közösségi- és rendezvénytérként várja a látogatókat – hangzott el.

Az eseményen részt vett többek között Vigh László országgyűlési képviselő, Böjte Sándor Zsolt, a belváros önkormányzati képviselője és Drávecz Szabolcs, a mozi vezetője is, akik szintén üdvözölték a fejlesztést. A beruházás részleteit Bali Zoltán alpolgármester ismertette a sajtótájékoztatón. Mint fogalmazott: 80-90 százalékban műszaki fejlesztés történt, ami a látogatók előtt talán kevésbé látványos, ám a fényeket, hangokat tekintve érzékelhető. Bővítették a színpadot, mely ezentúl nagyobb színházi előadások, koncertek befogadására is képes. Az intézmény elöregedett fűtési rendszerét pedig teljesen újra cserélték. 

A felújítás részeként a nagyterem falait kifestették, ügyelve arra, hogy az Ady-mozi eredeti színvilága és dizájnja megmaradjon, ami már afféle szimbólummá vált a nézők számára.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK