2024.03.03., vasárnap - KornéliaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Nemcsak segíthetsz, de nyerhetsz is!

2018. augusztus 09. csütörtök, 16:58
Szerző és fotó: Antal Lívia
Az élet nyáron sem állhat meg! Adj vért!” elnevezéssel indított nyári véradókampányt a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat, ami szeptember 2-ig tart. A véradókra értékes heti, havi nyeremények várnak és egy fődíjat is kisorsolnak a játékban résztvevő önzetlen segítők között.

Nyáron a nagy meleg és a szabadságolások miatt csökken a véradói aktivitás, ezért döntöttek úgy az országos szervezetek, hogy június 18-a és szeptember 2-a között kampányt indítanak, közli a www.veradas.hu honlapon szereplő felhívás. Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos tavaly a júliusi véradóhét alkalmával adott vért. Ez alkalommal a felhívás miatt jött a Zalaegerszegi Területi Vérellátóba lányával, Vigh Dianával és munkatársával, Dén Dániellel, aki először vállalkozott ezen önzetlen cselekedetre. Érdeklődésünkre elmondta, hogy ilyenkor nemcsak a nyári szabadságolások, hanem a fokozottabban előforduló balesetek és a tervezett műtétek miatt is megnő a vérigény. A nyári hónapokban ezért számítanak a véradókra, hogy ne alakuljon ki vérhiány.

Középen Vigh László, balra Dén Dániel, jobbra Vigh Diána

Sokan szabadságon vannak, és persze a kánikulát is nehéz elviselni. Vérre viszont szükség van, mert segíteni kell embertársaiknak, ezért arra kérnek mindenkit, hogy szánjanak félórát idejükből véradásra, hívta fel a figyelmet Vigh László.

A www.veradas.hu honlapon azt is írják, hogy a kampány során egy személyre szabott köszönőkártyát kapnak a véradók, amely egyben nyereményszelvény is. Akik feltöltik a kártyán szereplő kódot a www.voroskereszt.hu/veradasnyar oldalon, értékes heti és havi nyereményre pályázhatnak, sőt, a kampány végén egy fődíj is gazdára talál.

A heti nyertes egy igazi véradó élménycsomaggal gazdagodik, mely tartalmaz egy páros belépőt a Budapest Park valamelyik koncertjére, egy páros RepTár belépőt a szolnoki repülőmúzeumba és egy két személyre szóló borkóstolót a badacsonyi Laposa Birtokra. A szervezők havonta kisorsolnak egy kétszemélyes, 3 nap 2 éjszakás exkluzív wellness pihenést is a véradók között, a fődíj pedig egy nagyképernyős tévé lesz a Tesco Magyarország felajánlásából.

A napi biztonságos vérellátáshoz 1600-1800 véradóra lenne szükség az országban, ezért a Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat minden lehetőséget megragad, hogy véradókat toborozzon. Idén is kitelepülnek a nagyobb fesztiválokra – elsőként a VOLT Fesztiválon volt lehetőség véradásra a Vöröskereszt véradókamionjában.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK