2024.05.19., vasárnap - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Önálló fűtésrendszer a hangversenyteremben

2023. február 28. kedd, 15:53
Szerző: Vadas Zsuzsa; Fotó: Seres; -pP-
Zajlik az intézmény fűtésrendszerének leválasztása, saját kazánház kiépítése, két új, modern gázkazán beépítése és a kapcsolódó fűtéstechnika telepítése. A részletekről a Városi Hangverseny-és Kiállítóterem előtt Balaicz Zoltán polgármester, dr. Káldi Dávid önkormányzati képviselő, Flaisz Gergő a Keresztury VMK igazgatója és Tóth László, tagintézményvezető számolt be.

Megújul a zsinagóga előtti tér is

A polgármester hangsúlyozta: az elmúlt években a hangversenyteremben teljes belső felújítás valósult meg, de a fűtéskorszerűsítés még hiányzott, most erre kerül sor. 
Elhangzott továbbá: az önkormányzat a Modern Városok Program keretében a kormány nyilvános egyedi határozata alapján közel 17 millió forint támogatásban részesült és mielőtt a hangversenyterem előtti tér építési munkái megkezdődnének, szükséges volt az intézmény gázellátásának megoldása.

Az épület fűtését jelenleg az Ady-iskola kazánházából oldják meg úgy, hogy a meleg fűtési vizet az Ady utca alatt vezetik át védőcsőben. Ez a fűtési rendszer elavult, ráadásul havonta több köbméter meleg víz folyt el, jelentősen megemelve a közüzemi számlákat.

Az intézmény előtti tér megújítása után folytatódik a munka az Ady utca burkolatának felújításával.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK