2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Összetett modernizálás Lentiben

2022. április 13. szerda, 20:37
Szerző: Nemes Norbert; Fotó: N.N.
A mintegy 340 diákot tanító Lenti Vörösmarty Mihály Általános Iskolában április elején sajtóbejárás alkalmával mutatták be a közel 1,9 milliárd forintból elvégzett komplex intézmény felújítást. A térségben egyedülállónak mondott beruházás részleteiről Horváth László Lenti polgármestere, Kajári Attila, a fenntartó Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója és Vigh László, a térség országgyűlési képviselője, miniszteri biztos adott tájékoztatást.

 Megújult a Vörösmarty iskola is

Mint kiderült: az intézmény kívül-belül megszépült, akadálymentes lett, külső hőszigetelést és személyfelvonót kapott, valamint energetikai ráncfelvarráson is átesett. Közel 170 milliós önkormányzati modernizálással megújították a főzőkonyhát és a menza belső tereit. Az új konyhatechnológia segítségével már akár 800 főre is képesek meleg ételt készíteni.  A tornateremben speciális sportpadlót raktak le, s teljesen újjáalkották a fal- és mennyezetburkolatot. A tanulók örülhettek a több tízmillió forint értékben beszerzett különféle eszközöknek: szaktantermi felszereléseknek, digitális berendezéseknek, a kényelmes székeknek, a padoknak. 

Vigh László, a városnak, a fenntartónak és a kivitelezőnek is gratulált, azt jelezve, hogy az új EU-ciklus forrásait is hasznos célokra fogják majd fordítani Zala megyében is.  

Horváth László arról is szólt, hogy az iskola nem csupán a helyben élőket szolgálja, hanem a mikrorégió településeit is. Köszönetet mondott a türelmes pedagógusoknak és a béketűrő szülőknek, hogy zavartalanul folyt az újabb helyi beruházás is.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK