2021.08.03., kedd - HerminaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Óvoda- és bölcsődefejlesztés

2018. március 23. péntek, 18:55
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Lenti Város Önkormányzata a Széchenyi 2020 program keretében, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programhoz kapcsolódva közel 200 millió forintos támogatásból modernizálta a város Vörösmarty utcában található napközi otthonos óvodáját és bölcsődéjét, illetve a Petőfi utcai ovit.


A megújított létesítményeket Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és Horváth László polgármester közösen adták át. Az intézmény dolgozóira, a gyermekekre Ipacs Bence plébános kérte Isten áldását.
A Zabszalma együttes koncertjével kísért programon az óvodások ünnepi műsorral léptek föl. Mint elhangzott: a fejlesztés kiemelt célja volt a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatása, a családok segítése, az aprófalvas térségekben élő hátrányos helyzetű gyermekek minél korábbi életkorban történő megsegítése. A szolgáltatások minőségének térségi fejlesztésével javítani kívánták a hozzáférést a gyermekjóléti alapellátásokhoz. A bölcsődei épületblokkban korszerűsítették a konyha szellőzési rendszerét és átalakították a kazánházat is, ahol már energiahatékony gázkazán működik. Az épület köré új, szabványos kerítés készült, de egy sövénysávot is elültettek. Megújították a játszóudvart, új játszótéri elemeket telepítettek és építettek egy fa szerkezetű, zárt babakocsi tárolót. Részlegesen sikerült megújítani a bölcsőde bútorzatát, kivitelezni a szekrények, pelenkázók, kanapék, játékpolcok cseréjét.  Beszereztek a nevelőmunkához szükséges eszközöket (laptop, hordozható telefon, nyomtató, lamináló gép).

Az óvoda épületében megújultak a belső terek, projektarányosan akadálymentesítették az épületrészt. Már akadályok nélkül megközelíthető a tornaszoba, egy mosdó és egy csoportszoba is. Átalakították az öltözőket, amelyek a szülők és gyermekek nagyobb kényelmét szolgálják. Megújult az épület villamos hálózata. Az óvoda köré új kerítés épült, szebb lett a játszóudvar, ötletes játszótéri elemek kerültek telepítésre. A fejlesztés kiegészült az óvoda bútorzatának (óvodai asztalok, szekrények, szőnyegek, fektető ágyak, játékpolcok, székek) részleges megújításával, a nevelőmunkához szükséges (laptop, spirálozó gép, hordozható telefon, minihifi, projektor), valamint a mindennapi működéshez szükséges eszközök (mosó- és szárítógép) beszerzésével. A Petőfi utcai óvodát körülvevő kerítés helyére új épült, és ezen a helyszínen is megújult a játszóudvar.
Az önkormányzat tavasszal további fejlesztéseket tervez. A külső lépcsők helyett rámpát létesítenek az intézményekbe való könnyebb bejutás érdekében. Az óvoda területén a jelenleg aszfaltozott játszórészt pedig térkő-burkolattal váltják ki.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK