2023.12.01., péntek - ElzaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Rekordösszegű költségvetés 2018-ban

2018. február 08. csütörtök, 20:13
Szerző: V.Zs.
Zalaegerszegen a rendszerváltozás óta, az idei évben fogadta el a képviselőtestület a legmagasabb költségvetési főösszeget, amely mintegy 37,23 milliárd forint – számolt be Balaicz Zoltán polgármester, a közgyűlést követő sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: a növekedés oka, hogy folyamatosan érkeznek a városhoz a TOP és a Modern Városok Programhoz kapcsolódó fejlesztési források, amelyek szerepelnek a költségvetésben a bevételi oldalon. A városi büdzsében a működési célú kiadások 12,5 milliárd forintot tesznek ki, míg a felhalmozási célú kiadásokra (beruházások, fejlesztések) 24 milliárd forint áll rendelkezésre.

Folyamatosan érkeznek a TOP, és a Modern Városok Program fejlesztési pénzei

A város számláján van már a Mindszenty-program, az uszodafejlesztési és az alsóerdei rekreációs központ elindításához szükséges forrás egy része is. A polgármester utalt arra, hogy tavaly december 14 és 31 között kétmilliárd forint érkezett a város számlájára, melyek fejlesztési források voltak.

A testületi ülésen megválasztották az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság tagjait: dr. Kelemen Péter Mátét, dr. Kovács Orsolyát és dr. Szabó László Leventét. Póttagok: Csordás Róbert, és dr. Slezák József. Valamennyien átvették megbízólevelüket. Személyi változás történt a Zalaegerszeg Kultúrájáért Közalapítvány kuratóriumában. Stárics Roland helyett Bubits Tünde, a Pannon Tükör főszerkesztőjét választották a megüresedett helyre.

A város számláján van az alsóerdei fejlesztéshez szükséges forrás. (Korábbi felvétel a napközis tábor állapotáról.)

Sportfejlesztésekről is tárgyalt a közgyűlés. Mint a polgármester elmondta, az Ifjúsági és Sportcentrumban több beruházás is történt a közelmúltban. Felújították a rekortán pályát 35 millió forintos ráfordítással, elkészült a szabadtéri sportpark 16 milliós állami támogatással. A ZTE teniszklub 25 millió forintos támogatásban részesült a közelmúltban. A fejlesztések első ütemében három darab simított, beton felületű pályát építenek. Elhangzott az is, hogy 47 millió forint ráfordítással zajlik a birkózócsarnok rekonstrukciója.

Kajak-kenu vízi sport épületeinek telepítéséről is határoztak a képviselők. Két darab öltözőkonténer és egy darab vizesblokk konténer telepítéséről döntöttek. A közgyűlés a beruházáshoz nem biztosít forrást. Még az idén felújításra kerül a sportcsarnok előtti tér, amit energetikai felújítás követ. TAO támogatással parketta felújításra, új eredményjelző beszerzésére is sor kerül, valamint a lelátókon a padok helyett székes megoldás várható, ez utóbbi ugyanis előírás ahhoz, hogy nemzetközi mérkőzések helyszíne legyen a csarnok. Ugyancsak sor kerül az Ostoros Károly Munkacsarnok felújítására is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK