2024.04.22., hétfő - Csilla, NoémiZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Sajtófotó kiállítás tizenharmadszor

2023. március 29. szerda, 17:42
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Tizenharmadik alkalommal nyílt meg a Zalaegerszegi Sajtófotó Kiállítás. Az elmúlt években a covid miatt a Kossuth utca kirakataiba helyezték el képeiket a fotósok, idén azonban visszaköltözhetett a rendezvény az eredeti helyszínre, vagyis a Hevesi Sándor Színház nézőtéri galériájába.

Katona Tibor, Pezzetta Umberto és Seres Péter fotográfusok elmúlt évi munkái mellett a hagyományokhoz híven bemutatták a sajtófotó pályázat nyertes műveit is. A felhívásra több mint 300 alkotás érkezett, közülük félszáz művet láthat a közönség. A versenyt felnőtt- és ifjúsági kategóriában is meghirdették.

A zsűridíjat idén Godina Rózsa (Együtt egymásért-sorozat), Ekler László (Spórafelhő) és Horváth Gergely (Felnézős) kapta. Ifjúsági kategóriában pedig Gál Regina (Kettősség) vehette át az elismerést. A sajtófotósok díját Godina Rózsa nyerte Kutyabemutató című fotósorozatával. A különdíjas pedig Ekler László lett, Katica ernyője című felvételével.

A kiállítás – melyet Balaicz Zoltán polgármester, Besenczi Árpád színházigazgató és Varga György, az MTI fotóriportere ajánlott az érdeklődők figyelmébe – április 29-ig látogatható. 
     

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK