2021.09.28., kedd - VencelZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Sajtónapi köszöntések

2021. március 14. vasárnap, 12:35
Szerző: V.Zs.
A pandémia miatt a város és a megye vezetői idén levélben, illetve közlemény formájában köszönték meg az újságírók munkáját.

Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere az alábbiakban emlékezett a Szabad Sajtó Napjára: 173 évvel ezelőtt, 1848. március 15-én láttak napvilágot az első szabad magyar sajtó termékei, a Nemzeti dal és a Tizenkét pont. Ehhez kapcsolódóan, 1990 óta március 15. a magyar sajtó napja, ami megteremtette a rendszerváltoztatás egyik legfontosabb feltételét. 
Jó és szívet melengető érzés felidézni az éveket, amikor együtt emlékezhettünk a forradalom és szabadságharc eseményeire, és amikor személyesen köszönhettem meg magam, munkatársaim, illetve a város közössége nevében azt az áldozatos munkát, amit Zalaegerszegért végeztek! 

Az elmúlt évben, bár már egy furcsa helyzetben, de még megtarthattuk a sajtónapot, idén azonban a koronavírus okozta veszélyhelyzetben már nincs erre módunk. A mögöttünk hagyott esztendő mindannyiunkat próbára tett, és a koronavírus okozta járvány miatt még értékesebbé vált a hiteles, pontos tájékoztatás. Korrekt, pontos munkátokat magam, munkatársaim és Zalaegerszeg polgárai nevében, ezúton is, nagyon köszönöm!
Azt kívánom, hogy jövőre, 2022 márciusában újra együtt, egészségben, felhőtlenül ünnepelhessünk! – fogalmazott a szerkesztőségeknek küldött köszöntő levelében Balaicz Zoltán polgármester.

Köszöntőlevelében Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott többek között hangsúlyozta:
„Köszönet illeti Önöket a hosszú, évek óta tartó korrekt, kiváló kapcsolatért, örömömre szolgál, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a hírek megfelelő forrásból származó közlésére, melynek köszönhetően az információk eljuttatása az olvasóközönséghez – a helyi médiumokon keresztül – tárgyilagosan, magas színvonalon valósulhat meg. Kívánok az aktuális járványhelyzet kihívásaihoz sok erőt és egészséget”.

Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke is üdvözölte az újságírókat és köszönetét fejezte ki munkájukért:
„A koronavírus okozta világjárvány folyamatos alkalmazkodást és kreativitást követel meg valamennyiünktől. Megtöri szokásainkat, hagyományainkat.

Sajnálatos módon az idei évben azt sem teszi lehetővé, hogy a Szabad Sajtó Napja alkalmából személyesen mondjak köszönetet Önöknek egész éves munkájukért. Büszke vagyok Önökre, hogy a pandémiával terhelt időszakban is jelentősen hozzájárultak  az állampolgárok tényszerű tájékoztatásához, elősegítve, hogy megyénk lakossága hiteles információkkal rendelkezzen a Zala Megyei Önkormányzat döntéseiről és tevékenységéről”.
     

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK