2024.07.16., kedd - ValterZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Segítség - közös összefogással

2019. január 04. péntek, 10:26
Szerző: V.Zs.; Fotó: ifj. Vigh László
A zalaegerszegi jobboldali szervezetek – Fidesz, Fidelitas, Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség – karácsony előtti jótékonysági akcióinak eredményeiről sajtótájékoztató keretében számoltak be az érintettek.

A fiatalok szervezetei több mint 590 ezer forintot gyűjtöttek a zalaegerszegi Családok Átmeneti Otthona számára. Balaicz Zoltán polgármester köszönetélt fejezte ki, és hangsúlyozta, hogy az ifjúsági szervezetek tagjai olyan elkötelezett, szociálisa érzékenységgel rendelkező fiatalok, akiknek fontos az összefogás, a mások segítése. Szilasi Gábor a Fidelitas zalaegerszegi elnöke és Dén Dániel az IKSZ helyi elnöke a jótékonyság rendezvények részleteiről szólt.

Elmondták, hogy az összegyűjtött pénzt a Családok Átmeneti Otthona kapja, az intézményt már tavaly is támogatták, így tudták, mire van szükségük. Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos utalt arra, hogy tavaly volt a családok éve és örül annak, hogy az átmeneti otthon jobb körülményeinek biztosításához adományokkal hozzájárultak a zalaegerszegi emberek.

Somogyi Emőke az otthon vezetője elmondta, a kapott pénzt az elavult konyhabútor felújítására, konyhafelszerelésekre és játszótér felújításra fordítják.  Megköszönte a fiatalok segítségét és hangsúlyozta, fontos számukra, hogy olyan környezetben tudjanak tevékenykedni, ahol az otthon lakói – jelenleg 11 család, 16 felnőtt és 25 gyermek – jól érzik magukat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK