2024.07.22., hétfő - MagdolnaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Szakértelemmel, szociális érzékenységgel

2023. november 15. szerda, 10:05
Szerző: Vadas Zsuzsa; Fotó: Seres Péter
A Szociális Munkások Nemzetközi Szövetsége 1997-ben jelölte ki november 12-ét, hogy ezen a napon világszerte, minden évben tisztelegjenek azok előtt, akik segítik, támogatják, felkarolják az elesetteket, a szegényeket és a betegeket. Magyarország 2002-ben csatlakozott a világnaphoz, de Zalaegerszegen már 2001-ben volt ilyen rendezvény és azóta hagyománnyá is vált. Minderről Balaicz Zoltán polgármester beszélt a városházán megtartott ünnepségen.

     Szociális intézményekben dolgozók kaptak jutalmat

A városban kétszázan dolgoznak a szociális intézményekben, fokozott szociális érzékenységgel végzik munkájukat, noha naponta kell megküzdeniük kihívásokkal, emberi nehézségekkel. Az egyik legnehezebb munka az övék, amiért hálával, köszönettel tartozik a város közössége.   Amíg mások pihennek, kikapcsolódnak, a szociális szférában dolgozók akkor is helytállnak a gyerekotthonban, az időseket gondozó házakban, tette hozzá a polgármester.

A szociális munka zalaegerszegi ünnepségén ismét átadták a legjobbak munkájának elismerését jelképező jutalmakat. Ebben az évben hárman kaptak kitüntetést. 

A Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központ adminisztrátora, Déri Jánosné nyolc éve dolgozik ebben a munkakörben, ahol az intézmény levelezésével és működésével kapcsolatos ügyintézési feladatait önállóan, példás szorgalommal, precizitással végzi. A munkához való hozzáállása minden fiatal szakember számára példamutató, hangzott el.

A Zalaegerszegi Gondozási Központ gazdasági csoportjának dolgozója, Horváth Rita, közel huszonöt éve dolgozik az intézményben, szakmai tudását folyamatosan fejlesztette, 2001-ben mérlegképes könyvelői képesítést szerzett,  államháztartási szakon. A gazdasági csoport oszlopos tagja. A legnagyobb szakmai tudással és maximalizmusra való törekvéssel dolgozik 

A Zalaegerszegi Gondozási Központ Idősek Otthona mentálhigiénés munkatársa Ivanicsné Ruzsics Judit, aki tizenhét éve kötelezte el magát a szociális munka iránt, feladatait elhivatottan, hozzáértéssel, magas szakmai színvonalon végzi, ő az intézmény egyik alapköve. Kapcsolatot tart és épít a lakók és a hozzátartozók ,között, „pénzügyminiszterként” is igyekszik precízen helytállni, az otthon lakói bátran támaszkodnak ismereteire, segítőkészségére, mert tudják „Juditka biztosan megoldja” – hangzott el a méltatásban.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK