2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Szebb körülmények között

2020. szeptember 26. szombat, 15:39
Szerző és fotó: Antal Lívia
A Magyar Vöröskereszt EFOP-pályázata országosan 11 ingatlan infrastrukturális fejlesztését érintette, melynek keretében renoválták Nagykanizsán a véradóhelyszínként is funkcionáló épületet, valamint a zalaegerszegi Dísz téri megyei irodában is hajtottak végre kisebb felújításokat, komfortosabbá téve a munkakörülményeket.

Felújítások a Vöröskereszt megyei ingatlanjaiban

Az elnyert 650 millió forintos támogatás nagy jelentőséggel bír, hiszen országszerte ilyen mértékű infrastrukturális fejlesztések megvalósítására évtizedek óta nem volt lehetőségük a központokat tekintve – mondta Nagy Gábor, a Magyar Vöröskereszt főigazgató-helyettese a nagykanizsai sajtótájékoztatón. Ezek egyrészt épület-felújításokat jelentettek, másrészt informatikai eszközök (laptop, nyomtató, nagyteljesítményű fénymásoló) beszerzését, amelyek az adminisztrációs munkát segítik.

Dr. Baracskai Józsefné, Nagy Gábor és Szőlősi Márta a sajtótájékoztatón

Nagy örömünkre szolgál a véradóépület felújítása, melynek leromlott állaga sok kívánnivalót hagyott – tért rá a beruházás ismertetésére Szőlősi Márta, a Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezetének vezetője. A falak alulról és felülről is vizesedtek, dohszag uralta helyiségeket, ami miatt előbb-utóbb alkalmatlanná vált volna a véradók fogadására. A felújítás olyan mértékben javított a minőségen, amellyel minden munkatárs elégedett lehet. A nagy helyiség, ha csak nincs más rendezvény, vérvételre van berendezve. Külön helyiségben van az orvosi vizsgálat, ami egyaránt kényelmet jelent a véradóknak és a munkatársaknak. 

 A rekonstrukció során a kanizsai, Sugár úti épületet (1. kép) új víz- és hőszigeteléssel látták el, felújították a vizesblokkokat, az udvari szennyvízelvezető rendszert, és kívül-belül kifestették a falakat. Az udvart letérkövezték. Az Arany János út felől kapubejárót létesítettek az épület gépjárművel való megközelítése érdekében.

Dr. Baracskai Józsefné, a Vöröskereszt Zala megyei igazgatója hozzátette: a pályázatnak köszönhetően a zalaegerszegi megyei központ is megújulhatott. A Tudomány és Technika Házában lévő harmadik emeleti irodáikban kicserélték az elavult nyílászárókat és klímaberendezéseket építettek be. A beruházás által jelentősen javultak a munkafeltételek, hiszen az 1981-ben átadott épületen nem történt komolyabb renoválás. Az irodai munkához nagyteljesítményű fénymásolót (3. kép) állítottak üzembe. Az Október 6-i téri raktárbázisukon mobilraktárt is létesítettek, ahol bőven tudnak helyet biztosítani az adományoknak. A nagykanizsai felújított épülettel kapcsolatban kiemelte, immár modern körülmények között tudják fogadni a véradókat a járványügyi előírások maximális betartása mellett. A Vöröskereszt sokrétű feladatai közül az egyik legfontosabb az önkéntes véradás szervezése. A biztonságos vérkészletet a járvány ideje alatt is biztosítani kell, ezért számítanak a véradók segítségére.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK