2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Szennyvíz-rekonstrukció a Kosztolányi utcában

2023. március 20. hétfő, 11:37
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Már hetek óta komoly munkálatok folynak a Kosztolányi utcában. Mint ismert, év végéig kétirányúvá válik a közlekedés a forgalmas belvárosi szakaszon. A beruházáshoz kapcsolódóan közműfejlesztésre is sor kerül, melynek részleteiről Bali Zoltán alpolgármester tartott sajtótájékoztatót a helyszínen hétfő délelőtt.

Csőbéléses technológiát használnak

Elhangzott: a Kovács Károly Városépítő Program keretében megújul a Kosztolányi utca szennyvízcsatorna-rendszere. A Hunyadi utcától egészen a Ruszt József térig, vagyis a színház épületéig biztonságos szennyvízelvezetés épül ki. A szakemberek egy modern technológia segítségével aknáról aknára haladva bélelik ki a csatornát. A kivitelezés gyorsan halad, a tervek szerint a hétvégére végeznek is a szennyvíz-rekonstrukcióval.

Somlai Péter és Bali Zoltán

Somlai Péter, a műszaki osztály közmű-és mélyépítő szakreferense hozzátette: közel ötvenéves volt már az utca szennyvíz-elvezető rendszere, és a műszaki állapota már nem volt megfelelő. A vezeték fala kopott volt, az illesztéseknél a csatorna több helyen nem zárta jól a vizet, emiatt a vezetékből akár szennyvíz is kerülhet a talajba. Egyes csatornaszakaszokon pedig többször jelentettek dugulást. Az úgynevezett csőbéléses technológiával azonban gyorsan korszerűsíteni tudják a vízelvezetést. E modern eljárás a rendszerváltozást követően honosodott meg hazánkban.

A rekonstrukció során 530 folyóméter szakaszon, 21 aknát újítanak meg. A munka két ütemben zajlik; először a Hunyadi úttól a Petőfi úti kereszteződésig, majd azt követően a színházig újul meg az utca vízelvezető-rendszere.

A Kosztolányi utca kétirányúvá alakítása ezt követően újabb fázisba lép.

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK