2024.05.20., hétfő - Bernát, FelíciaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Szeptemberben Mária Kongresszus Zalaegerszegen

2023. augusztus 22. kedd, 15:57
ZalaMédia
Szeptember 8-án és 9-én, pénteken és szombaton újra Mária Kongresszust szervez Zalaegerszegen a Családkapocs Keresztény Kulturális Egyesület a Szombathelyi Egyházmegyével, a városi plébániákkal, a Mindszentyneummal és az önkormányzattal közösen.

Az esemény a 75 évvel ezelőtti, 1948. szeptember 7-én és 8-án megrendezett zalaegerszeg Mária Kongresszusra emlékezik, melyen a kommunista hatalom fenyegetése és a rendőrterror ellenére 35 ezer hívő vett részt. De jelen volt a püspöki kar nagy része is, a fő szónok pedig Mindszenty József bíboros, esztergomi érsek, korábbi zalaegerszegi plébános (1919-1944) volt.

A mostani kétnapos program során lesznek érseki és püspöki szentmisék, fáklyás körmenet, Mária-szerenád, templomfényfestés, előadások, népi játszótér, zarándok utca, valamint Tolcsvay László - Müller Péter - Müller Péter Sziámi: Mária Evangéliuma című rockoperájának bemutatójára is sor kerül. A kongresszus több helyszínen - a kertvárosi-, olai templomban, a Mária Magdolna templomban és a Mindszentyneumban - zajlik, lesz továbbá olyan programelem is, melynek a Széchenyi téri nagyszínpad ad otthont. (Hiszen a kongresszussal párhuzamosan a vadpörköltfesztiválnak is otthont ad a város ezen a hétvégén).

A Mária Kongresszusra a részvétel ingyenes.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK