2022.06.26., vasárnap - János, PálZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tartós élelmiszer és vadhús a rászoruló családoknak

2020. május 22. péntek, 19:13
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Ételadomány átadására került sor a Zalaegerszegi Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központban. Az önkormányzat és egy vadásztársaság ajánlott fel tartós-, illetve bioélelmiszert. A kiosztásban, összekötő kapocsként fiatalok vesznek részt.

Az elmúlt két hónap a helyzet kezeléséről szólt és Zalaegerszeg, a jótékonyság hírében álló város most is segítséget nyújtott. Egymást érik a felajánlások, orvosi eszközök, maszkok, élelmiszer terén, fogalmazott Balaicz Zoltán polgármester.

Sok helyen elkél a segítség

Majd hozzátette, bajban ismerszik meg, hogy kire lehet számítani. A mostani tájékoztatón csak ilyen emberekről esett szó. A Zalai Szafari Vadásztársaság 2000 kilogramm vaddisznó húst ajánlott fel, mely 400 rászoruló családhoz jut el. A hús feldolgozását, csomagolását az Öreglaki Vadfeldolgozó Kft. vállalta magára. A kiszállítás pedig a Zalaegerszegi Fiatalok Egyesülete önkénteseinek köszönhető.

Az országosan is egyedülálló felajánlást akár követendő példaként említette Bánki Erik, országgyűlési képviselő, a nevezett vadásztársaság tagja. Hozzátette, a vadásztársaságoknak is anyagi nehézséget jelent a járvány miatti korlátozás, ennek ellenére az adományozás gesztusával éltek, méghozzá jó minőségű biohússal. Egyben remélik, hogy Magyarországon minél gyakoribbá válik a vadhús fogyasztás. 

Zsolnai Judit, a házigazda intézmény vezetője elmondta, nagy öröm a felajánlás, hiszen sok nehéz körülmények között élő családnak lett még rosszabb a sora a munkahely elvesztés és az idénymunkák hiánya miatt. Az élelmiszer adományokkal folyamatosan segítik őket Most az önkormányzat által felajánlott, 1 millió forint értékű tartós élelmiszert tudják átadni 186 családnak. 
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK