2021.09.27., hétfő - AdalbertZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tévék, székek, párásítók adományból

2018. január 04. csütörtök, 16:47
Szerző és fotó: Antal Lívia
Négyszázötvenezer forint értékben kapott kényelmi eszközöket a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház gyermekosztálya, melyeket hivatalosan sajtótájékoztató keretében adtak át január 4-én.

Az adományozó ezúttal a Belga Étterem és Söröző volt. Zrinszki István tulajdonos elmondta, az étterem teraszán 2016-ban nyitották meg a Mikulás-udvart, ahova tavaly a kórház dolgozóinak gyermekeit is meghívták. Erre a programra 2017. december 4-én került sor, melyen 350 gyermek vett részt és kapott ajándékot. Az étterem emellett a december 6-i nap teljes bevételét felajánlotta a gyermekosztály javára, megkérdezve az osztályvezető főorvost, hogy mire lenne szükségük. Így a 450 ezer forintból többek között tv-készülékeket, mérlegeket, székeket, hűtőgépet vásároltak a gyermekosztály számára.

Ultrahangos párásítókat, valamint a vér oxigén telítettségét mérő, hordozható pulzoximeter készüléket is beszereztek, fűzte hozzá az elhangzottakhoz dr. Gárdos László osztályvezető főorvos. Az adomány egy része új eszközként került az osztályra, míg másik része régi, elhasznált készülékek cseréjét tette lehetővé.

Dr. Halász Gabriella, a kórház főigazgatója a felajánlást példaértékűnek nevezte. Külön kiemelte a Mikulás-napot, amikor is nemcsak az osztály kisbetegeire gondoltak, hanem a dolgozók gyermekeire is, megszervezve számukra az ünnepséget, melyre a kórháznak anyagiak híján nem volt lehetősége. Mint mondta, a vásárolt eszközök a mindennapokat könnyítik meg, és elterelik a gyerekek figyelmét a sokszor kellemetlen vizsgálatoktól. A főigazgató beszélt arról is, hogy az elmúlt év decemberében nagyon sok adomány érkezett a kórházba, ami a városban élők szolidaritását mutatja az intézmény iránt. Végül még egyszer kifejezte köszönetét a Belga étteremnek a nem mindennapi jótékonysági akcióért.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK