2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tizedik diák-hatalomátvétel

2023. április 19. szerda, 19:06
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A Fiatalok Hete rendezvénysorozat keretében szervezték meg a X. Zalaegerszegi Városi Diáknapokat, valamint a Zalaegerszegi Egyetemi Napokat.

Nyolc napirendet tárgyalt a diákparlament

A Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat (ZVDÖK) április 19-én a hagyományokhoz híven, ha jelképesen is, de egy napra magához vette a város irányítását. Reggel nyolc órakor a városházán Szabó Levente diákpolgármester átvette a hatalmat (és a város pecsétjét) Balaicz Zoltán polgármestertől. A diákképviselőtestület tagjai (köztük Tasnádi Fanni és Mazzag Balázs alpolgármesterek) ezt követően a város Dísztermébe vonultak, ahol diákparlamentre és diákközgyűlésre került sor.

Szabó Levente átveszi a város pecsétjét

A fiatalok idén nyolc napirendet tárgyaltak meg, többek között a diáknapok programkínálatának bővítése, ifjúsági találkozó szervezése a testvérvárosok diákönkormányzataival, regionális gólyavetélkedő és tematikus diáktúrák szervezése volt a téma. De arról is szavaztak, hogy ivóvíz-pontok létesüljenek a városban, illetve hogy a városi diákhét ideje alatt a vendéglátóhelyek, üzletek vezessenek be diákkedvezményt.

Az ülés után a közép- és általános iskolásokból álló testület tagjai a városházán tartottak sajtótájékoztatót, melyen Balaicz Zoltán is részt vett. Szabó Levente diákpolgármester elmondta: örülnek, hogy immár tizedik alkalommal szervezhették meg a diáknapokat és a jelképes hatalomátvételt. A tanácskozás során mind a nyolc előterjesztést megszavazták a fiatalok. Szeretnék, ha a felnőtt városvezetés is támogatná a fenti ötleteket.

Hatalomátadás a városházán

Balaicz Zoltán gratulált a 10. évfordulóhoz, valamint az ülésen elfogadott javaslatokhoz, s mint ígérte az önkormányzat segít a megvalósításban. Kifejezetten jó ötletnek tartja a testvérvárosok diákszervezeteivel való kapcsolatfelvételt, de azt is, hogy a városban több ivókút, ivópont jöjjön létre, hiszen így csökkenteni lehet a PET-palackos termékek vásárlását. A Vizslaparkban hamarosan létesülhet is egy újabb ivóvízpont. 

Sajtótájékoztató az ülés után

Elhangzott: a városvezetés számít a fiatalokra, mert új szemléletet adnak az idősebbeknek. Örül, hogy a diákok most is hasznos ötletekkel álltak elő.
A Fiatalok Hete sport- és bűnmegelőzési versennyel, városi diákvetélkedővel folytatódott. A rendezvény keretében pedig elismerésben részesült Budai Tibor, az Ady-iskola tanára, aki eddigi lelkes és diákokat támogató pedagógusi munkásságáért „Ifjúságért” díjat vehetett át.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK