2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Toborzó iroda a volt zalaegerszegi ÁNTSZ-székházban

2024. február 21. szerda, 16:30
Szerző: V.Zs.; Fotó: pP
A zalaegerszegi közgyűlés a legutóbbi ülésén tárgyalt a toborzó iroda Göcseji útra költözéséről, a javaslatot el is fogadta a képviselőtestület. A zalaegerszegi egykori Petőfi honvédlaktanya egyetemen kívüli része 2012-ben az államtól az önkormányzat tulajdonába került, azzal a kikötéssel, hogy biztosítaniuk kell a Magyar Honvédség Zalaegerszegi Hadkiegészítő és Toborzó Irodájának, valamint a Zalaegerszegi Honvéd Klubnak a működését az eredeti ingatlanon.

  A Gasparich utcából a Göcseji útra költöznek

Időközben 2021-ben az önkormányzati területen felépült a duális szakképző központ, 2024-ben pedig 1,7 milliárd forint beruházással elkezdődik a duális tanműhely építése, ami tovább erősíti a helyi szakképzést, az iparral és a gazdasági szereplőkkel való eredményes kapcsolatot, valamint a technikumok beiskolázását. A fejlesztés harmadik tervezett eleme egy digitális élményközpont építése lesz. 

A két új egyetemi épület miatt esedékessé vált a Magyar Honvédség Zalaegerszegi Hadkiegészítő és Toborzó Irodájának, valamint a Zalaegerszegi Honvéd Klubnak a költözése és végleges, új otthonának kialakítása. Annál is inkább, mert az épületek állapota mára leromlott, teljes körű felújításukra pedig nem talált forrást a város. Az iroda új helyszínéül a Zala Vármegyei Kormányhivatal számára feleslegessé vált és kiürített, Göcseji út 24. szám alatti irodaházat (volt ÁNTSZ székház épületét) jelölték ki.

A közgyűlés úgy döntött, hogy az önkormányzat vállalja az irodaház szükséges szintjeinek felújítását 8 millió forint ráfordítással, így a honvédség és a klub át tud majd költözni. A volt laktanya területén üressé váló ingatlanok bontása után pedig megkezdődhetnek az új fejlesztések az egyetem területén.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK