2023.09.23., szombat - TeklaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Töltőn hagyott elektromos roller okozta páterdombi tüzet

2023. május 06. szombat, 17:25
ZalaMédia
Címkék:
A város több pontjáról jól látható volt szombat délután, hogy hatalmas tűz van valahol, hiszen füstfelhő borította be a zalai megyeszékhely belvárosát. Később kiderült, hogy a páterdombi Holub József utca egyik emeletes társasháza gyulladt ki.

FRISSÍTÉS:

Megfékezték a tüzet Zalaegerszegen. A rajok eloltották a tüzet, amely egy zalaegerszegi társasházban, a Holub József utcában keletkezett.
A tűz a teljes tetőszerkezetet érintette, mintegy nyolcszáz négyzetméteren. Az egységek három víz- és két létrasugárral, egy vízágyúval oltották el a lángokat, és a rendőrséggel együttműködve körülbelül húsz főt menekítettek ki az épületből. Jelenleg utómunkálatok zajlanak a helyszínen.

Korábban:

A lángok a három lépcsőházból álló ház egy földszinti akásában csaptak fel, majd a homlokzaton keresztül átterjedtek a tetőre, ami teljes terjedelmében égett. Az oltást a zalaegerszegi, a pacsai, a körmendi, a lenti hivatásos, a kemendollári önkéntes tűzoltók végzik, akik a Zala vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett és egy zalaegerszegi vízszállító segítségével dolgoznak. Az egységek három víz- és két létrasugárral, egy vízágyúval oltják a tüzet, egy sugárral pedig az egyik tűzfalat védik, hogy a lángok ne terjedjenek tovább. A rajok a rendőrség segítségével összesen harminc főt menekítettek ki az épületből - adta hírül a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A tűzoltók és a rendőrök már 30 lakót mentettek ki, és 6 fő komolyabb füstmérgezést szenvedett. Biztonsági okokból pedig a szomszédos lépcsőház lakóinak is el kellett hagyni az épületet. Egy közeli vendéglátóhely szállást ajánlott fel a bajba jutott családoknak.

 

Fotó: Katasztrófavédelem

Előzmény 

Kósi Zsolt tűzoltó hadnagy, a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője portálunknak elmondta: több mint tíz autóval vannak a helyszínen, körülbelül 30-40 tűzoltó dolgozik. A lángokat nehéz megfogni az élénk szél miatt. A tűz két négyemeletes társasházat, összesen 16 lakást érint, valamint az egyik épület tetőszerkezete is súlyosan sérült. A tűzoltók nyolc embert és egy kutyát mentettek ki a házból. Szerencsére enyhébb füstmérgezéssel; csupán egy személyt kellett kórházba szállítani, de az ő állopata sem súlyos.

Fotó: Katasztrófavédelem

A szóvivő elmondta: a lakók szerint a tüzet egy töltőn hagyott elektromos roller okozhatta, ami a földszinten gyulladt ki. Innen terjedtek tovább a lángok. Az esetet tovább vizsgálják.

 

 

 

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK