2022.09.30., péntek - JeromosZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tűzifa-adományozás Sárhidán

2021. február 12. péntek, 17:42
Szerző és fotó: Antal Lívia
A Zala Megyei Védelmi Bizottság immár nyolcadik alkalommal hirdette meg szociális tűzifa-programját, amellyel a rászoruló családokat segíti téli fűtési nehézségeik megoldásában.

Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, a védelmi bizottság elnöke a sárhidai átadáson elmondta: akció keretében idén 60 zalai család részesül 25 ezer forint értékű kályhakész tűzifasegélyben, és a legrászorultabbak tartós élelmiszereket tartalmazó csomagokat is átvehetnek. Hozzátette, a támogatásban részesítendő családokat a települések polgármesterei jelölik ki. Így történt ez Sárhidán is, amely a jótékonysági akció 54. helyszíne. Idén is a Magyar Földgáztároló Zrt. ajánlott fel 1,5 millió forint értékben tűzifát, amelynek térítésmentes kiszállításáról a zalaegerszegi OMEGA GM Kft. gondoskodott. A gazdasági társaságoknak köszönhetően több mint 500 zalai család fűtési költségeinek csökkentéséhez járultak hozzá az elmúlt nyolc évben.

Vigh László országgyűlési képviselő méltatta a megyei védelmi bizottság akcióját, amellyel a falun élő, nehéz helyzetben lévő családokat segítik a téli időszakban. Kiemelte a helyi önkormányzatok és polgármesterek hozzáállását, hogy figyelnek a rászoruló lakosokra, az idősekre, és segítenek, amiben csak tudnak.

Sárhidán Bohár Tímea és családja részesült a 2-3 hétre elegendő egy köbméternyi tűzifa-adományban. Kaptak élelmiszercsomagot is, a szívesen focizó 13 éves Horváth Bálint Károlyt pedig egy futball-labdával is meglepték.

Zsálek-Nagy Marianna polgármester elmondta, az önkormányzat a tűzifa-pályázatból 45 köbmétert szerzett be, és ehhez még vásároltak 12 köbmétert önerőből, hogy az igényeknek eleget tudjanak tenni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK