2024.04.15., hétfő - Anasztázia, TasZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Ügyfélcentrum nyílt a törvényszéken

2017. július 31. hétfő, 10:46
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Az ügyfelek gyors, szakszerű és kulturált kiszolgálásának érdekében ügyfélszolgálati iroda nyílt a Zalaegerszegi Törvényszéken. Az ügyfélkapuk mintájára kialakított Ügyfélcentrum személyes -és telefonos, valamint papíralapú – és elektronikus ügyintézésre egyaránt alkalmas.

 A részletekről dr. Sorok Norbert törvényszéki elnök beszélt az iroda ünnepélyes avatásán. Mint fogalmazott: mérföldkőhöz érkeztek, hiszen már régen megfogalmazódott országos szinten is a gondolat, hogy a törvényszékeken szakszerű és gyors ügyintézésre alkalmas irodák nyíljanak. Az országos program keretében Zalában először a Zalaegerszegi Törvényszéken nyílik meg az Ügyfélcentrum augusztus elsejével. Erre azért is van szükség, mert három intézmény működik a bíróság épületében, így az ügyfélforgalom magas.

Gyors ügyintézés és tájékoztatás

Az állampolgárok ezentúl a Zalaegerszegi Járásbíróságot és a Zalaegerszegi Törvényszéket illető büntető- és polgári ügyekben, a Zalaegerszgei Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz tartozó esetekkel kapcsolatban, valamint büntetés-végrehajtási ügyekben kereshetik fel az irodát, ahol szakképzett munkatárs fogadja a betérőt.

Sorok Norbert hozzátette: az Ügyfélcentrumban lehetőség van többek között iratbeadásra, iratmásolatok megrendelésére, átvételére, tájékoztató anyagok kérésére, csekk igénylésre, de különféle információkat is kérhetnek az állampolgárok a bíróságok elérhetőségével, ügyfélfogadási rendjével kapcsolatban. Iratbetekintésre akár előzetes időpontegyeztetéssel is van lehetőség.

Az iroda (mely a Várkör 2. szám alatt található) munkanapokon 8 órától fogadja az ügyfeleket: hétfőn, kedden és csütörtökön 15 óráig, szerdán 17 óráig, pénteken pedig 13.30-ig.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK