2022.12.07., szerda - AmbrusZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Új elnököt választott a zsidó hitközség

2021. április 08. csütörtök, 19:12
Szerző: -pet-; Fotó: ZalaMédia archív
Új elnököt és elnökséget választott a Zalaegerszegi Zsidó Hitközség. A tisztújításra Siklósi Vilmos néhány hónappal ezelőtti, váratlan halála miatt került sor.

Cél, hogy fiatalokkal bővítsék a közösséget

A hitközség új vezetősége lapunkat arról tájékoztatta, hogy a járványügyi szabályokat betartva bonyolították le a közelmúltban a szavazást. Örömteli, hogy az utóbbi évtized legmagasabb részvétele mellett (a szavazásra jogosultak 67 százaléka vett részt) zajlott a voksolás. Az érvényes szavazatok 80 százalékát Virágh Judit kapta, így ő a hitközség új elnöke. Az elöljáróság jelénlévő tagjainak egyöntetű szavazata alapján dr. Temesváry Tibor elnökhelyettesként, Bajzik Csaba pedig alelnökként segíti az elnök munkáját. 

Virágh Judit (Forrás: ZalaMédia archív/pP)

A jövőbeni tervekkel kapcsolatban megtudtuk: égetően fontos feladatnak tartják az egyre idősödő tagság folyamatos segítését, támogatását, illetve hogy minél több zsidó származású fiatal érkezzen a közösségbe. Távlati cél az is, hogy felkutassanak egy az elnöki pozícióra alkalmas személyt, hogy mielőbb felkészíthessék erre a felelősségteljes munkára.

Az elnökség fontosnak tartja, hogy mindenki, aki zsidó származású, vagy magát annak vallja, a közösség tagja lehessen. Sajnos a járványhelyzet most nem teszi lehetővé, hogy különféle rendezvényeket, vagy közösségi eseményeket tartsanak, de amint lesz rá mód, az érdeklődőket szívesen látják programjaikon.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK