2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

új esztendő, új tervek Pölöskén

2019. január 29. kedd, 12:58
Szerző: A. L.
Az ivóvízhálózat bővítését, járdafelújítást, valamint játszótér létesítését tervezi egyebek mellett Pölöske önkormányzata az elkövetkező időszakra. Minderről a horgásztavai által egyedi táji adottságokkal bíró település polgármesterét kérdeztük.

–  A szép természeti környezet mellett előnyként tarthatjuk számon, hogy a közműellátottság és a közszolgáltatások biztosítása  teljesnek mondható a településen. Helyben több vállalkozás is működik, melyek közül még mindig a szörpüzem a legnagyobb foglalkoztató – mondja érdeklődésünkre Tóth Tivadar. – Zala-egerszeg közelsége is jelent munkahelyeket az itt élők számára. 2014-ben újítottuk fel a művelődési házat, 2015-ben az óvodát. Az alapítványi működtetésű általános iskolát a dologi kiadások finanszírozásával segíti önkormányzatunk. Az intézmény tetőszerkezetének rekonstrukciója most januárban fejeződött be, melyre 9,8 millió forint önerőt fordítottunk. Az épületre ráférne a külső szigetelés és a nyílászárók cseréje. Reméljük lesz erre lehetőségünk a Magyar falu program keretében.

Számítunk erre a programra a leghosszabb utcánk, a Petőfi utca járdájának felújítása tekintetében is. Eddig azért nem pályázhattunk rá, mert a közútkezelőé, ahogy az úttest is. A két mellékutca járdáját is rendbe tennék, újabb pályázati kiírással élve. Barnakpusztán az ivóvízhálózatot szeretnénk kiépíteni, mert jelenleg önkormányzatunk biztosítja a jó minőségű palackos ivóvizet az ott lakók számára. Az óvodának és a művelődési háznak köszönhetően valóban kialakult egy tetszetős faluközpont. Szeretnénk ezt továbbfejleszteni egy játszótér létesítésével. A település értékei közé tartoznak a horgászegyesület által fenntartott horgásztavak is, melyek nagy népszerűségnek örvendenek. A vendégszám növelése érdekében szóba került a szálláshelyek létesítése, amelyeket az orvosi rendelő épületének tetőterében lehetne kialakítani.

A közösségi élet fontos színtere a művelődési ház. A falu karácsonyát és az idősek köszöntését minden évben itt tartjuk az utolsó tanítási napon. Az ovisok és az általános iskolások műsora után vacsorával vendégeltük meg a szépkorúkat, az iskolásokat és a pedagógusokat. A szórakoztatásról a zalaapáti Harmonika zenekar gondoskodott, akik kívánságműsorral is kedveskedtek a résztvevőknek. Ajándékozás gyanánt tavaly 50 illetve 100 ezer forintot adtunk át az óvodának és az iskolának, mely összeget tetszés szerint használhatják fel.

A művelődési ház a település lakóinak ingyenesen áll rendelkezésére családi eseményeik megtartására. Három helyi kötődésű zenekar próbál itt. Nagyon kedvelt nálunk a futball, de a sportegyesületünknek köszönhetően a pingpong is egyre népszerűbb. Önkormányzatunk ezt támogatva, a közelmúltban két pingpongasztalt vásárolt a meglévő kettő mellé. A művelődési házban emellett a darts játék gyakorlására is lesz lehetőség.
A Rozmaring Hagyományőrző Egyesület folyamatosan tart kézműves programokat. Idén ismét lesz patchwork foglalkozás és néptánc. Az Együtt Pölöskéért Egyesület a szüreti mulatság, valamint az adventi programok házigazdája. Minden eseményünket igyekszünk évről évre valami újjal színesíteni. Így készülünk az idei falunapra is, amit július 13-án tartunk meg, mondta végül Tóth Tivadar polgármester.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK