2023.06.08., csütörtök - MedárdZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Új utak az alsóerdei szabadidőpark környékén

2021. december 20. hétfő, 10:03
Szerző: -pet-; Fotó: Zala-Lap Kft.
Az alsóerdei beruházás részeként az elmúlt hónapokban sor került a közlekedési kapcsolatok kiépítésére az egykori napközis tábor környezetében. Az eredményekről Gecse Péter alpolgármester tájékoztatta a sajtót.

Kiépültek a közlekedési kapcsolatok

 A helyszíni bejáráson többek között elhangzott: jó ütemben halad az egykori napközis tábor területén az Alsóerdei Sport- és Élménypark komplex turisztikai fejlesztése, mely a Széchenyi 2020 program keretében, 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul meg. A beruházás eredményeként új idegenforgalmi desztináció jön létre a város határában. A szabadidőpark egyedi kínálatának köszönhetően minden bizonnyal növelni fogja a városba érkező látogatók számát.

Az élménypark biztonságos megközelíthetősége érdekében új utakra, és csomópontokra is szükség volt. Egy TOP projekt részeként az önkormányzat a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel közösen kiépítette a közlekedési kapcsolatokat a Kertvárostól az Alsóerdő irányába, illetve a tábor közvetlen környezetében.

Az alpolgármester elmondta: 325 méteren megújult az állami közút, ebből 50 méteren forgalomosztályozós, balra kanyarodó sávot alakítottak ki. Ezenkívül vízelvezető árkot is építettek. A gyalogos- és kerékpárosátvezetést az élménypark és az Azáleás utca között jelzőlámpás csomópont segíti a jövőben. Az Azáleás utcát mintegy 84 méteren leaszfaltozták, északi részére pedig új járda is épült. A TOP fejlesztésen túl 15 férőhelyes parkoló épült a tábor északi részére. Megújult továbbá a kerékpárút a kertvárosi fahídtól a tábor bejáratáig, és korszerűsítették a közvilágítást is.

A közlekedési kapcsolatok megteremtése fontos cél volt, hiszen az élménypark hamarosan elkészül. A megnövekedett forgalomhoz és a megváltozott igényekhez új és biztonságos utakra van szükség. Érkezzenek akár gépjárművel, akár kerékpárral vagy gyalogosan a sportolni, kikapcsolódni vágyók.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK