2021.10.21., csütörtök - OrsolyaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Újabb korlátozások: bezárnak a közgyűjtemények és a termálfürdő is

2020. március 16. hétfő, 17:40
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Hétfőn újabb egyeztetés zajlott a városházán a koronavírus okozta veszélyhelyzettel kapcsolatban. Balaicz Zoltán polgármester dr. Kovács Gábor főjegyzővel és a Polgármesteri Hivatal osztályvezetőivel egyeztetve újabb korlátozásokat léptetett érvénybe - adta hírül a polgármester a Facebook-oldalán.

A  döntés értelmében a polgármesteri hivatalban 2020. március 16-tól, hétfőtől határozatlan ideig szünetel az ügyfélfogadás. Kérik az ügyfeleket, hogy lehetőleg telefonon vagy elektronikus úton intézzék az ügyeiket (https://zalaegerszeg.hu/e_ugyintezes). Kizárólag azokban az ügyekben megengedett a belépés, ahol jogszabály írja elő a személyes megjelenést.

A padokat is elszállítják a közterekről

A személyes egyeztetés lehetőségét a földszinten kialakított ügyfélfogadási térben biztosítják. Ezt előzetes telefonos egyeztetés után lehet megtenni.
A városháza épületében 2020. március 16-tól nem tartanak esküvői ceremóniát, így a helyszín minden esetben a díszterem lesz. A létszám (vendégek és közreműködők együtt) nem haladhatja meg a 100 főt, melyet ellenőrizni fognak.Nem fogad vendégeket az önkormányzat alsóerdei vendégháza sem.

2020. március 17-től, keddtől határozatlan időre felfüggesztik a Deák Ferenc Megyei Könyvtár, a József Attila Városi Tagkönyvtár, valamint az Apáczai Csere János Tagkönyvtár nyilvános szolgáltatásainak igénybevételét, vagyis egyénileg sem lesznek látogathatók az intézmények! Szintén nem lesz látogatható a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum, az ÁVH börtönmúzeum, a Göcseji Falumúzeum, a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ, valamint a hozzá tartozó intézmények. Szünetel az ügyfélfogadás a Tourinform Irodában, a Magyar Nemzeti Levéltár Zala Megyei Levéltárában és a Városi Ügyfélszolgálati Irodán.

Illusztráció 

Lezárásra kerülnek a nagyobb, bekerített játszóterek (például a vizslaparki és Bóbita), ideiglenesen bezár a Széchenyi téren lévő nyilvános illemhely. A sportegyesületeket arra kérik, hogy szüneteltessék az edzéseket, teremlátogatásokat.  Az önkormányzati fenntartásban lévő uszoda már korábban bezárt, most pedig a magántulajdonban lévő termálfürdőt működtető vállalkozás is jelezte, hogy március 17-től határozatlan ideig zárva tart a létesítmény.

A polgármester közleményéből az is kiderül, hogy a közösségi tereken, közterületeken lévő utcabútorokat, padokat részben elszállítják, a rögzítetteket pedig fokozottan takarítják és fertőtlenítik. Továbbra is látogatási tilalom van a kórházakban, idősek otthonában. Balaicz Zoltán szerint az idősek ellátásának szervezése kiemelt feladat, ebben fontos szerepet fog ellátni az önkormányzati háttértámogatással létrejött „Zalaegerszeg összefog” kezdeményezés (Facebookon már elérhető a csoport már elérhető).

Illusztráció

Az autóbuszközlekedés működik, mint azt a busztársaság jelezte: fokozottan takarítják az autóbusz-állomásokat és a járműveket, vírusölő szerrel mossák le a kapaszkodókat, kézfertőtlenítő szerrel látják el a munkahelyi mosdókat, tisztálkodóhelyiségeket. A telephelyekre javításra és szemlére érkező járműveket minden esetben csak dokumentált fertőtlenítő takarítás végrehajtását követően adják át a forgalom részére.

A Zalaegerszegi Törvényszék tájékoztatása szerint pedig szünetel az ítélkezés a bíróságon is.

A meghozott döntések azt szolgálják, hogy a világjárvány negatív hatásai a lehető legkisebb mértékben érintsenek bennünket, zalaegerszegieket - álla a közleményben.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK