2024.06.20., csütörtök - RafaelZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Újévi fogadás az Arany Bárány Szálloda Télikertjében

2017. január 07. szombat, 12:19
Szerző: V.Zs.; Fotó: pP
„Azt szeretném kérni, legyen ma este itt, egy közös fogadalmunk: 2017-ben még jobban figyeljünk városunkra, közösségünkre, egymásra” – fogalmazott Balaicz Zoltán polgármester újévi köszöntőjében az Arany Bárány Szálloda Télikertjében.

 A már hagyományos eseményen részt vett dr. Palkovics László oktatási ügyekért felelős államtitkár, Vigh László országgyűlési képviselő, Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, valamint a megye és a város számos közéleti személyisége.

Közös fogadalom 2017-re

A polgármester újévi beszédében értékelte az elmúlt időszak munkáját, eredményeit. Mint fogalmazott, 2015-ben 1800 új munkahely jött létre Zalaegerszegen, 2016-ban pedig újabb 1300. A két év alatt 3100 az új álláshelyek száma. 2017-re pedig újabb 1200 megvalósuló újabb munkahelyről már biztosan tudunk. Az elmúlt évben közel 2,7 milliárd forint, értékben zajlottak infrastrukturális fejlesztések: Rákóczi utca, botfai körforgalom, onnan a haranglábas körforgalomig vezető út, nagypáli csomópont – sorolta Balaicz Zoltán. Hozzátette: a két ünnep közötti kormánydöntés alapján 2017-ben újabb 1,5 milliárd forint értékű program indulhat el, benne a Vállalkozó Alap kapcsán tett ígéretek teljesítésével, a Sportcsarnok előtti tér, valamint a VMK előtti lépcsősor felújításával. Elkészült a belső tehermentesítő út második szakasza, megkezdte működését az ország első duális szakképző központja, 170 lakás építése indult el és számos épület, közintézmény újult, vagy újul meg a közeljövőben, köztük a Zóna épülete is.

A nemzet sportvárosához méltóan befejeződött a ZTE stadion rekonstrukciója 1,6 milliárd forintos ráfordítással, asztalitenisz csarnok avatására került sor, létrejött a regionális judo központ, folyamatosan megújul a birkózó csarnok, 2017-ben pedig kezdődik az atlétikai pálya és a sportlövő centrum fejlesztése. A Göcseji Falumúzeumra 1,7 milliárdot fordíthat a város és hamarosan bejelentésre kerülnek egy újabb ivóvízminőséget javító projekt részletei, amely 4 milliárd forintból valósulhat meg.

A Timbertech Kft. Innovációs-díjban részesült

A TOP programban eredetileg 11,2  milliárd, forint forrás állt rendelkezésre a város 2020-ig történő fejlesztésére, de a kormány a megyei jogú városok közül Zalaegerszegen emelte meg a keretet a legnagyobb arányban, 5,6 milliárd forinttal.

„Polgármesterként az egyik legfontosabb célom, hogy a városunkban kiteljesedjen a közösségi gondolkodás, amit sokszor hiányolunk nemzeti szinten. Teret szeretnék adni mindenkinek, aki a közjóért kíván tenni és másokat is maga mellé tud állítani. Arra kérek minden zalaegerszegit, hogy soha ne habozzon, ha alkalma van városa érdekében a szavát hallatni, városa érdekében cselekedni. Amikor városunk érdekében dolgozunk, nincsenek jobboldali vagy baloldali polgárok, csak zalaegerszegi polgárok vannak, akikkel, együttes erővel kell dolgoznunk” – fogalmazott Balaicz Zoltán. Megemlítette, hogy 2017-ben 770 éves Zalaegerszeg első, 1247-es írásos említése. Az évforduló számos eseményt és nagyszabású megemlékezést tartogat a város lakói számára.

A másik díjazott a Csejtei Fém-Vill Kft. lett.

Az újévi fogadás keretében került sor Zalaegerszeg Innovációs Díjának átadására. A kitüntetést (Nagy Kálmán festőművész egy-egy alkotását) két zalaegerszegi vállalkozás kapta, a Timbertech Kft. Innovációs Központ valamint a Csejtei Fém-Vill Kft. A két társaság munkájáról, tevékenységük eredményeiről kisfilmet láthattak a rendezvény résztvevői. Az elismerést a Timbertech képviseletében Neubauer Tibor ügyvezető vette át, míg Csejtei Andrea ügyvezető a Csejtei Fém-Vill Kft. nevében vette át a díjat a polgármestertől.

Az újévi fogadáson Vigh László országgyűlési képviselő mondott ünnepi pohárköszöntőt, kiemelve a 2016-os év sikereit, Zalaegerszeg elért eredményeit, majd valamennyi jelenlévőnek Boldog Új Évet kívánt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK