2023.02.03., péntek - BalázsZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Újévi fogadás az Arany Bárány Télikertjében

2020. január 11. szombat, 13:45
Szerző: V.Zs.; Fotó: pP
„Sikerről csak akkor beszélhetünk, ha azok közös sikerként értékelhetők. Akkor, ha a jókor hozott jó döntéseink a városban élők érdekeit szolgálják” – fogalmazott köszöntőjében Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere.

Hozzátette: „Persze nem szabad megfeledkezni az esetleges hibákról sem, hiszen együtt azokból is tudunk tanulni. Fontosnak tartom a folyamatos visszajelzéseket, mert csak így valósítható meg az együttgondolkodás és a közös úton való együttes haladás”.

A város készen áll a 21. század kihívásaira

A már hagyományos újévi fogadáson (melyre első alkalommal 1994-ben került sor) részt vett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke, számos település polgármestere, a megye és a város közéleti személyiségei.

A polgármester hangsúlyozta továbbá: jól döntöttek akkor, amikor a helyi gazdaság fejlesztésével, az infrastruktúra modernizálásával és a képzési környezet átalakításával nyitottak a jövő felé. 2019-ben tovább erősödött a helyi gazdaság, újabb munkahelyek jöttek létre, az álláskeresők aránya 2,3 százalékra csökkent. Elkészült egymilliárd forintos ráfordítással az innovációs és tudásközpont, épül 646 millió forintos beruházás keretében a duális szakképző központ, 320 milliós ráfordítással pedig a gazdasági inkubátorház harmadik üteme. Szólt az M76-os kétszer kétsávos gyorsforgalmi út építéséről megemlítve, hogy tervezési szakaszban van az M8-as, Ausztriával összekötő út nyomvonala is.

Balaicz Zoltán a kiemelkedő beruházások sorában említette a járműipari tesztpályát, a városi uszoda és strand építését, valamint a megújult botfai kastélyt, a kvártélyház és levéltár épületét. Mint mondta, megkezdődött a Göcseji Múzeum és a Falumúzeum felújítása, tornacsarnokok építése. A következő években pedig sor kerül a kézműves piac, a színház, a sportcsarnok és az Alsóerdő fejlesztésének megkezdésére is. Zalaegerszeg az eddigi eredményeivel bizonyította, hogy készen áll a 21. század kihívásaira, és ehhez a munkához kérte a fogadáson jelenlévők segítségét és összefogását.

Palkovics László miniszter szerint Zalaegerszeg jó úton halad, új időszámítás kezdődött a városban néhány évvel ezelőtt. Gratulált az elért eredményekhez és arról beszélt, mit kell tenni a jövőért, hogy a zalai megyeszékhely kiemelkedjen a 21. században.

Hagyománnyá vált, hogy az újévi fogadás keretében adják át Zalaegerszeg Innovációs Díja kitüntetéseket. Az idén ezt az elismerést az Autóipari Próbapálya Zala Kft., valamint az Integrity Magánklinika Kft. kapta (fenti képünkön). A díjakat és Kiss Ágnes Katinka festőművész egy-egy alkotását dr. Háry András és Pigler István ügyvezetők vették át. 

Az estélyen Vigh László országgyűlési képviselő mondott pohárköszöntőt, eredményes és boldog új évet, kívánva.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK