2020.11.25., szerda - KatalinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Újévkezdés Gyenesdiáson

2019. január 21. hétfő, 19:25
Szerző és fotó: B. I.
A helyi vállalkozók mellett a térség polgármesterei, a régióban működő hivatalok, intézmények vezetői és a nagyközséget segítők is meghívást kaptak január derekán Gyenesdiás Évindító Pohárköszöntőjére, amelyen fellépett a Festetics György zeneiskola rézfúvós csoportja valamint Böjte-, Arany és Kányádi-idézetek tolmácsolásával: Bognár István helybéli versmondó.

Gál Lajos, polgármester évértékelő köszöntőjében részletesen taglalta az elmúlt esztendő eredményeit, a kiemelt fejlesztéseket, a büszkeségre okot adó történéseket. Az idei, fontosabb, közel 600 millió forintos nagyságrendű fejlesztési feladatok között említést tett: az iskola tornateremmel történő bővítéséről, az ABC tetőterének étkező helyiséggé alakításáról, az új gyermekorvosi rendelő és fogászati szakrendelő befejezéséről, egy felnőtt játszótér kialakításáról a Kárpáti korzón. A Diási Horgásztanya fölött új, négycsillagos szálloda épül, folytatják a Szent Ilona Kápolna rekonstrukcióját, a Diási Malomnál pedig Festetics Fűszerkert, Herbárium és Tanösvény létesül. Folytatódik a csapadékvíz-elvezetési program és a klímatudatosság erősítése. A kormányzati intézkedések, a racionális gazdaságpolitika, az innováció, az infrastruktúra –és intézményfejlesztés, a menedzserszemléletű nagyközségirányítás, a polgári értékrend felvállalása, a konszenzuskereső képviselő testület, a bátor gyermekvállalási kedv, az idősekre figyelés, a turizmus –és marketingmunka, a környezettudatosság, a türelem és állhatatosság látható sikereket hoztak. A kulturális, helytörténeti gyöngyszemek megbecsülése, a közel 30 civil szervezet tisztelete, a bölcsesség, az optimizmus, a kiszámíthatóság, a megbízhatóság, az együttműködési készség, a lendületes jövőkép, a közös felelősségvállalás, a fiatalok helyben tartása is segítik a tervek eredményes megvalósítását – hangzott el.

Gál Lajos, Bíró Róbert és Péter Károly polgármesterek az életút előtti tisztelgéssel, közösen búcsúztatták el dr. Takács Ágnes házi gyermekorvost, nyugállományba vonuló doktornőt, akit a csecsemőgondozás és a gyermek egészségnevelés szakembereként kiváló, áldozatos és példaértékű munkájáért tüntettek ki a „Gyenesdiásért” kitüntető címmel és emlékplakettel.

Dr. Sifter Rózsa Zala Megyei Kormánymegbízott a szép eredményeihez gratulálva úgy látta, hogy a kormány alapértékeinek követését a nagyközség is kiemelten kezeli. Nehézségeket nem ismerve, bátran és kitartóan járnak élen a gazdaságfejlesztés, a családtámogatás, a nemzeti-keresztény kultúra megőrzés, az oktatásfejlesztés értékeinek továbbvitelében.

Dr. Simon Attila István, szociális ügyekért felelős helyettes államtitkár üdvözlő beszédében arra világított rá, hogy a kormányzati intézkedések kiváló táptalajra hullottak és bármelyik helyi polgár büszkén kiállhat az ország közvéleménye elé. Az alulról jövő kezdeményezések támogatása az innovációval párosulva az egyén és a mikroközösség szintjén is sikert eredményezett.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő évindítójában azt emelte ki, hogy a családi turizmus „balatoni bástyáján”, a családbarát üdülőfaluban jól sáfárkodnak az erőforrásokkal, mert mindenki megtalálja a számítását. Remény van rá, hogy zöld utat kap a két strandot kerékpárral összekötő hálózat kiépítése. A rendezési terv módosítása után pedig komoly szállodaberuházás is megvalósul.

Pohárköszöntőjében Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke a település sikerét abban látta, hogy az itt élők örömmel, lelkiismeretesen, a Teremtőben bízva váltják tettekre Gyenesdiás értékrendjét.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK