2022.12.02., péntek - Melinda, VivienZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Ülésezett a Megyei Oltási Munkacsoport

2021. február 04. csütörtök, 17:48
A Zala Megyei Kormányhivatal közlménye
Az Operatív Törzs döntése értelmében a védelmi bizottság mellett január 21-én Zala megyében is megalakult a Megyei Oltási Munkacsoport, mely az oltási folyamattal kapcsolatos teendőket látja el.

A feladatok ismertetése érdekében Zalaegerszegre látogatott az Országos Oltási Munkacsoport vezetője, dr. György István államtitkár, aki a munkacsoport tagjaival és a további meghívott vezetőkkel 2021. február 4-én, csütörtökön reggel 7 órakor munkaértekezlet keretében egyeztetett a Megyeházán.

Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott köszöntőjét követően a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára elmondta: rendkívül fontos a tapasztalatok megosztása a tömeges oltás megkezdése előtt, ezért minden megyét személyesen is felkeres az oltási tervben meghatározott teendők részletes egyeztetése érdekében. Kitért rá: az immunizálást jelenleg a kórházak és a háziorvosok végzik, de a tevékenységbe a járóbeteg-szakrendelők is bekapcsolódnak majd, a folyamatok összehangolásáért és koordinációjáért pedig a megyei munkacsoportok felelnek.

A megyei oltási munkacsoport munkájában a védelmi bizottságokat vezető kormánymegbízott mellett többek között a védelmi bizottság honvédelmi és katasztrófavédelmi elnökhelyettese, a megyei tisztifőorvos, a megyei kórház főigazgatója, a megyei háziorvosi kollegiális vezető, valamint a megyei mentőszervezet vezetője vesznek részt.

Továbbra is kevés vakcina áll rendelkezésünkre, de célunk, hogy az országba érkező oltóanyagot a lehető leggyorsabban felhasználjuk, ezáltal pedig minél többen legyenek védettek a vírussal szemben – hangsúlyozta az államtitkár, aki eddigi megyei látogatásairól összefoglalóan elmondta: mindenhol felkészültek mind az ütemezett, mind pedig a tömeges oltásra is abban az esetben, ha rendelkezésre áll elegendő oltóanyag.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK