2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Ünnep előtti sajtóbejárás a Göcseji úti temetőben

2023. október 30. hétfő, 16:26
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A közelgő Mindenszentek és Halottak napja alkalmából rendeztek bejárást a zalaegerszegi Göcseji úti temetőben, ismertetve a legfontosabb ünnepi információkat. A sajtótájékoztatón Gecse Péter alpolgármester, Horváth István, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője, Sziva Adrienn, a VG Temetési üzletágának vezetője, valamint a rendőrség képviselői vettek részt.

A legfontosabb tudnivalókat ismertették

Az alpolgármester elmondta: az ünnep alkalmából minden évben különös figyelmet fordítanak a temetők gondozására. Zalaegerszegen 17 temető található, közülük 11 működik, a többi lezárt-, vagy hősi temető. A sírkertek fenntartását a VG Kft. látja el. Mindenszentek és Halottak napja kapcsán a legfontosabb, hogy a hozzátartozók biztonságosan meg tudják közelíteni a temetőket, illetve hogy a gyalogutak, zöldfelületek rendben legyenek.  A lehulló lomb összegyűjtésére fokozottan figyelnek.

Horváth István, Sziva Adrienn, Gecse Péter, Éder Tamás és Tóth László

Gecse Péter jelezte, hogy egész évben gondoskodnak a veszélyes és elszáradt fák kivágásáról, a belső utak rendbetételéről. Jó hír, hogy a Göcseji úti temető 5 új urnakriptával bővül, és további urnahelyek is létesülnek. Természetesen nemcsak a belvárosi-, és az új temető, hanem a peremkerületi sírkertek állapotára is gondot fordít a város; a fasorokat, kerítéseket folyamatosan megújítják, ha szükséges.

A VG Kft. részéről Horváth István hozzátette: egész évben sok feladat van a temetőkben, hiszen 30 hektáron terül el az előbb említett 17 temető. A Göcseji útiban jelenleg 8000 sírhely található, és lassan telitetté válik.

Ami az ünnepi nyitvatartást illeti: október 31-én és november elsején 6 órától 20 óráig lesznek nyitva a temetők, a kertvárosi altemplom pedig 7-19 óra között fogadja a hozzátartozókat. Ha esetleg valaki zárás után bentmaradna valamelyik sírkertben, a gondnokok elérhetőségét megtalálja a ravatalozóknál. A temetőkben folyamatos lesz a járőrözés, melyben a VG munkatársai és a Rendért Egyesület vesz rész. Elhangzott: az új temetőbe gépjárművel csak mozgáskorlátozott igazolvánnyal, vagy a VG által kiadott engedéllyel lehet behajtani.  Az egyes temetőkben gyászzene szól majd az ünnep alkalmából, a Göcseji útiban pedig ökomenikus istentisztelet is lesz.

Dr. Éder Tamás rendőr százados, mb. osztályvezető, és Tóth László rendőr alezredes (Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság) az ünnep néhány veszélyére hívta fel a figyelmet. A megnövekedett gyalogos és autósforgalom miatt a közlekedők türelmét kérik. A parkoló autókban pedig lehetőleg senki ne hagyjon semmilyen értékes tárgyat, mert ilyenkor megszaporodnak a gépjárműfeltörések. Ugyanígy az üresen hagyott lakóingatlanok biztonságáról is gondoskodjanak a tulajdonosok, ha elutaznak. A temetőkben pedig a zsebtolvajokra érdemes odafigyelni, különösen zsúfolt helyeken. 

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a Kiserdei utcát kedden 9 órától átmenetileg egyirányúsítják, az Átalszegett utcába pedig megállni tilos táblát helyeznek ki. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK