2022.08.14., vasárnap - MarcellZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Ünnepélyes keretek között átadták a Zalaegerszegért díjakat

2021. június 11. péntek, 12:03
Szerző: V.Zs.; Fotó: pP
A hagyományok szerint múlt év decemberében kellett volna átadni a Zalaegerszegért-díjakat az 1885-ös rendezett tanácsú várossá nyilvánítás 135 éves évfordulójának záróeseményeként. Sajnos, mint sok más hasonló rendezvényt a koronavírus világjárvány miatt nem tarthatták meg. Az ünnepélyes eseményre csak június 11-én kerülhetett sor. Az elmúlt 27 évben, az idei díjazottakat is beleszámítva összesen 232 magánszemély, közöttük 9 külföldi, és 39 szervezet vehette át az elismeréseket.

 A város értékeit óvni és gondozni kell

Balaicz Zoltán polgármester ünnepi köszöntőjében utalt arra, hogy 135 évvel ezelőtt az akkori városvezetők és képviselők egy modern Zalaegerszegről álmodtak és volt hitük, erejük, akaratuk és bátorságuk, ezt az álmot valóra váltani. Mint fogalmazott „nekünk, mint későbbi utódaiknak ugyanez a feladatunk: szeretnénk, ha Zalaegerszeg nem csak a múlt és a jelen, hanem egyben a jövő városa is lenne. Tudatában kell lennünk annak, hogy azok az értékek, amelyek 1885 óta meghatározzák a város arculatát, ma is ugyanolyan fontosak, óvásuk, gondozásuk pedig közöz feladat.”

- Elégedettséggel tölt el, amikor látom, hogy egy-egy elképzelésünk sikeresen megvalósult, és városunk lakói örömmel vesznek birtokba egy-egy új létesítményt. 2020-ra is nagy álmokkal és tervekkel készültünk, de sajnos a koronavírus világjárvány és a nyomába érkező gazdasági világválság mindezt felülírta. Ha sok mindenről le is kellett mondanunk, mégis igyekeztünk legalább a közösségeinket átmenteni. Olyan összefogásról és tenni akarásról tett tanúbizonyságot Zalaegerszeg, amely országos szinten is példaértékű volt – fogalmazott a polgármester. A kitüntetettekhez szólva elmondta: munkájuk nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a város jó hírneve, szellemi rangja növekedjék.

Az ünnepségen kilenc magánszemély és egy szervezet tevékenységét ismerték el Zalaegerszegért-díjjal. Akik átvették az elismerést: Boronyák Róbert sportmasszőr, volt labdarugó utánpótlás technikai vezető, Gecse László, a Zala-Depó Kft. nyugállományba vonult ügyvezetője, volt önkormányzati képviselő, Gondos Ferenc nyugalmazott ezredes, a Zalaegerszegi Honvédklub tiszteletbeli elnöke, Háriné Molnár Ágnes, az Albatrosz Tánc Sport Egyesület vezetője, dr. Kóbor Hajnal Tünde nyugalmazott háziorvos, Lázár-Kiss Barna András, Barót város volt polgármestere, Szemes Béla középiskolai irodalomtanár, közoktatási vezető, kritikus, dr. Tihanyi Ferencné, a Zalai Polgári Körök Egyesület titkára, dr. Vándor László, régész-történész, a Göcseji Múzeum nyugállományba vonult igazgatója és a Zala Megyei Népművészeti Egyesület, melynek nevében Skrabut Éva elnök vette át a kitüntetést.

Az elismerések átadása után köszöntötte a díjazottakat Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos. Mint fogalmazott, valamennyien olyant alkottak, ami minta mindannyiunk számára. Óriási munka, amit az elmúlt évtizedekben végeztek. Az elismerés azt is jelenti, számítanak rájuk a jövőben is. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK