2024.06.14., péntek - VazulZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Útfejlesztés a Platán sor és a Jókai utca között

2024. január 31. szerda, 13:20
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Megújul a zalaegerszegi Platán sor és Jókai utca közötti, úgynevezett feltáró út. A Kovács Károly Városépítő Program keretében zajló beruházás részleteiről Bali Zoltán alpolgármester, önkormányzati képviselő és Szak Tibor, a műszaki osztály csoportvezetője számolt be.

Útburkolatépítés és csapadékvíz-elvezetés

Az alpolgármester többek között elmondta: az elmúlt időszakban a Jókai utca környékén közműrekonstrukciós munkákat végeztek. A KEHOP projekt keretében 2023-ban elkészült a Jókai- és Arany János utcák szennyvízcsatorna-fejlesztése.

A projekt harmadik üteme érintette a Platán sor 1-5 lakóházak környezetét is. A szennyvízcsatorna-rekonstrukciót követően kezdődhetett el a Platán sor és a Jókai utca közötti társasházak észak-keleti oldalán húzódó feltáró út felújítása. Az elégtelen teherbírású helyeken a teljes pályaszerkezetet elbontják és újjáépítik. A fejlesztés az Arany János utcától a Mikes utca 8. számig húzódó útburkolatot érinti – hangzott el.

Szak Tibor hozzátette: 286 folyóméter hosszúságban és 3 méter szélességben újul meg az útszakasz, mely egységesen 5 centiméter aszfaltréteget kap. A csapadékvíz-elvezetést K szegéllyel, a víz kifolyását pedig rácsos folyókával akadályozzák meg a szóban forgó területen. Szintén sor kerül a Platán sor 1-3 lakóház közötti parkoló víztelenítésére is.

A munkálatok összköltsége 18,6 millió forint. A tervek szerint tavaszra elkészül az útfelújítás.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK