2021.09.27., hétfő - AdalbertZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Védelmi egyeztetés Zalaegerszegen a koronavírussal kapcsolatban

2020. február 28. péntek, 17:13
Szerző: ZalaMédia
Ma délelőtt a polgármester kezdeményezésére egyeztetést tartottak a Városházán a koronavírussal kapcsolatos helyi tudnivalókról és teendőkről - adta hírül Balaicz Zoltán a Facebook-oldalán.

Meghallgatták a megyei kormánymegbízott (egyben a megyei védelmi bizottság elnöke), a megyei és járási tiszti főorvos, valamint a megyei kórház főigazgatójának a tájékoztatóját, majd a rendőrség, a katasztrófavédelem, és a városi nevelési-oktatási, szociális, egészségügyi, idősügyi, kulturális, sport intézmények vezetőivel meghatározták a legfontosabb lépéseket.
Hétfőn délután külön megbeszélést tartanak a városi és városkörnyéki felnőtt háziorvosoknak, házi gyermekorvosoknak, bevonva a mentőszolgálatot, a megyei kórházat és a tisztifőorvosokat is.

Forrás: Facebook/Balaicz Zoltán

Mint az az egyeztetésen elhangzott: jelenleg Magyarországon továbbra sincs koronavírussal fertőzött beteg, azonban már 20 európai országban (köztük szomszédos országokban is) megjelent a vírus, így biztos, hogy hamarosan hazánkban is regisztrálnak fertőzötteket. Ezért a zalaegerszegieknek is fontos megtenniük minden tőlük telhetőt annak érdekében, hogy a közösség épségben, erőben és egészségben vészelje át az előttünk álló időszakot.

A polgármester fokozottan kéri, hogy aki a betegség által már érintett országokban járt a napokban, és bármilyen betegségtünetet észlel magán, az maradjon otthon, és telefonon értesítse háziorvosát, illetve az ügyeletet! A mai döntés alapján a városi intézmények nagyobb mennyiséget szerznek be a tisztító- és fertőtlenítő szerekből, a város pedig 700 ezer forint értékben gondoskodik a háziorvosok és szociális dolgozók védőfelszereléssel történő ellátásáról. A jelenlévők abban is megállapodtak, hogy ha szükséges, naponta egyeztetnek a helyzettel kapcsolatban, a polgármester pedig rögtön tájékoztatást ad a közösségi oldalain, ha bármilyen új információ a rendelkezésére áll.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK