2023.09.23., szombat - TeklaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Versenyzongora a Korona Szalonban

2022. május 27. péntek, 18:06
Szerző: Pánczél Petra; Fotó: pP
Új versenyzongorája van a városnak, ami a közelmúltban átadott Korona Szalonba került. A hangszert sajtótájékoztató keretében szólaltatta meg Tóth László zongoraművész, a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem vezetője.

Bevezetésképpen elmondta: nagy öröm, hogy a zsinagóga után a volt KISZÖV-székház megújult dísztermébe is tudtak vásárolni egy versenyzongorát. Így már két komoly hangszerrel büszkélkedhet Zalaegerszeg. Ezúttal is egy Yamaha zongorát választottak Hamburgból, de a terem mérete miatt a mostani valamivel kisebb, mint a hangversenyterem zongorája. Egy ilyen hangszer mindig hosszú távú befektetés, akár száz év múlva is működhet, sokak örömére – fogalmazott.

A Korona Szalon a jövőben kamarakoncerteknek, hazai és nemzetközi zongoraversenyeknek, ifjúsági zenei találkozóknak is otthont adhat. Az új zongorát egy nagyszabású koncert keretében szeptemberben avatja fel Borbély László zongoraművész.

A sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester felidézte: a zongora 13 millió 800 ezer forintba került. Az összeg előteremtéséhez 13 millió forintos támogatást adott Fekete Péter, volt kulturális államtitkár. További 400-400 ezer forinttal pedig Soós Zoltán helyi vállalkozó, és a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenkar Egyesület járult hozzá a költségekhez.
     

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK