2024.06.20., csütörtök - RafaelZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Vidám fesztivál Alsópáhokon

2017. június 13. kedd, 11:52
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Helyi térségi és sztárfellépők is vendégei voltak a rengeteg kísérő rendezvénnyel szervezett alsópáhoki falunapnak június második szombatján. A délelőtt a mozgásé, a délután a tűzoltóversenyé, a népzenéé, a néptáncé és a sporté, az este az új sportlétesítmény avatásáé és az önkormányzati kitüntetések átadásáé volt, éjszaka pedig a retro disco vette át a főszerepet.

A 14 milliós TAO támogatás és 6 milliós önerő felhasználásával szinte teljesen elkészült sportcentrum avatásán mondott beszédében Dósa Zsolt, a Zala Megyei Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja kiemelte: e településen jó élni, jó lakni, mert itt mindig történik valami pozitív előrelépés. A kétszintes épületblokk földszintje az önkormányzat által használt traktoroké, gépeké, eszközöké és berendezéseké lesz, az emeletet pedig tánc- és fittness teremként, illetve korfüggetlen közösségi térként hasznosítódik majd.

Czigány Sándor polgármester köszöntőjében arról szólt, az emberek jó célú összefogása eredményeként, a Kolping Hotel támogatásával a sportcentrum minden évben képes volt fejlődni. Az „Alsópáhok Közoktatásáért” elismerő oklevelet Tamás Gyuláné kapta, aki a helyi iskola pedagógusaként és intézményvezetőként több évtizede végez lelkiismeretes és magas szakmai színvonalú munkát. Az „Alsópáhok Közbiztonságáért” elismerést Urbán Zoltán a helyi polgárőr egyesület elnöke részére adományozták.

Az „Alsópáhok Közszolgálatáért” kitüntetést Kiss Gábornak nyújtották át a képviselő-testületben végzett áldozatkész munkájáért. Ugyanez a kitüntető cím járt Kusztorné Tuba Zsuzsanna magas szakmai színvonalú építészettel összefüggő munkájáért. Az „Alsópáhok Ifjúságáért” elnevezésű díjat Szántó Istvánné iskolatitkár részére adományozták több évtizedes odaadó munkájáért. Polgármesteri dicséretben részesítették Egyed István sportcentrum gondnokot.

Elismerő oklevelet kapott Lakesz Bence, Karácsony Alexandra, Holczer Zsófia, Polgár Balázs, Páhy Dorina, Dorkó Viktória, Holló Adrián, Szabó Dominika, Kvárta Mátyás, Wasche Ramóna. Elismerő oklevéllel jutalmazták a hatszoros Aranypáva Nagydíjas Bodzavirág Népdalkört és a sportcentrum építésében élenjáró pacsai Horváth Invest Kft. képviselőit. Köszöntötték még a délelőtti tűzoltóverseny győztes csapatait is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK