2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Gazdasági, egészségügyi együttműködés reményében

2017. március 13. hétfő, 18:13
Szerző és fotó: Antal Lívia
Egészségügyi, valamint infrastrukturális fejlesztések terén szeretne együttműködni Zala megyével a vietnami Dong Tháp tartomány, melynek hatfős küldöttségét fogadta ma a megyeházán dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke.

Chau Hong Phuc, a Dong Tháp tartomány népi bizottságának elnöke elmondta, tartományuk a Mekong folyó deltájában 3300 négyzetkilométeres területen található, ahol 1,7 millióan élnek. A mezőgazdaság a fő tevékenységük, ezen belül gyümölcsök, rizs és halak exportálásával foglalkoznak.

Vietnami küldöttség látogatott el a megyeházára

Dr. Pál Attila, dr. Alotti Nasri és Chau Hong Phuc,

Mint fogalmazott, Zala megyével egyrészt gazdasági együttműködéseket szeretnének kialakítani, éppen ezért zalai befektetőkre számítanak feldolgozóüzemek létesítése, továbbá ivóvíz- és szennyvízhálózati valamint közúti infrastruktúra kiépítése terén. A Zala Megyei Közgyűlés segítségét az egészségügyi kapcsolatok kialakítása érdekében is kérnék, hiszen szorosan együttműködnének a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház szívsebészeti és kardiológiai osztályaival.

Dr. Alotti Nasri, kórház szívsebészetének osztályvezető főorvosa hozzátette, örömmel vette a kérést, miszerint működjön közre a tartományban egy szívsebészeti centrum létrehozásában az ottani szív- és érrendszeri betegek ellátása érdekében. Elmondta továbbá, hogy ez ügyben a vietnámi küldöttség ellátogatott a kórházba, majd a város polgármesteréhez, ahol szintén kifejezték ebbéli szándékukat.

Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke felajánlotta a megye közvetítő szerepét a zalai vállalkozások elérésében, továbbá a vendégek figyelmébe ajánlott két zalai céget, amelyek a vízkezelés terén rendelkeznek kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal. 

Bene Csaba és Pácsonyi Imre alelnökök, valamint dr. Mester László megyei főjegyző is részt vettek a megbeszélésen, mely kölcsönös ajándékozással zárult. A vietnami küldöttség zalaegerszegi látogatása során szintén tapasztalatszerzés céljából megtekinti még a Mol Olajfinomítót, valamint részt vesz az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának emlékére tartott március 15-i ünnepségen.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK