2024.02.27., kedd - EdinaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Köszönet a városért végzett munkáért

2023. július 02. vasárnap, 13:23
Szerző és fotó: Antal Lívia
Zalalövő várossá avatásának 23. évfordulóját ünnepelte július első hétvégéjén. A kétnapos rendezvénysorozat hagyományosan az ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a Salla Művelődési Központ és Könyvtárban, amelyen elismeréseket adtak át az arra érdemeseknek.

Zalalövő várossá válásának évfordulóján

Elöl: Kovács Gyula Zsolt, Galambos István, Németh Tibor, Szabó Géza és az Ezüstlile Néptánccsoport tagjai

Zalalövő történelme során harmadszor érdemelte ki a városi rangot, legutóbb 2000. július elsején. A város napja rendezvénynek így lett időpontja ez nap, amelyről 2017-ben döntött a képviselő-testület, idézte fel köszöntőjében Gyarmati Antal polgármester. Mint mondta, újabb nehéz, de a körülményekhez képest eredményes időszak áll mögöttük. A nehézségek ellenére helyt tudtak állni a kollégák áldozatkész munkájának, valamint a város közössége összetartásának köszönhetően. A beruházások nem álltak le. Befejezéséhez közeledik a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztése, melynek keretében öt helyszínen összesen 2585 méter hosszúságban készül felújított vagy új rendszer. A 193 millió forintos beruházás a város eddigi legnagyobb projektje.

Hamarosan befejeződik a Salla Művelődési Központ és Könyvtár külső felújítása is. A 100 millió forintos költségéhez 10 millió önerőt tett az önkormányzat. Hamarosan indul a Rákóczi utca alsó szakaszának rekonstrukciója, ősszel pedig az egészségügyi központ korszerűsítése. Ezekre a TOP-programból nyertek támogatást. Saját erős beruházásban a zalapataki ravatalozó felújítását kezdik meg júliusban, továbbá tervezik a művelődési központ fűtéskorszerűsítését, és egy önkormányzati bérlakás felújítását. A polgármester kiemelte, hogy az uniós források elmaradása és az infláció miatt kevesebb forrásból kell gazdálkodniuk, amit igyekeznek úgy beosztani, hogy minden területre jusson. Végül köszönetét fejezte ki a város közösségének, a kitüntetéseket kiérdemlőknek a település fejlődését segítő tevékenységükért.

Balra az ünnepség szónokai: Vigh László, Pácsonyi Imre és Gyarmati Antal

Nemrég épült fel 14 milliárd forintból az elkerülő út, mentőállomás létesült, szennyvíz-rekonstrukció valósult meg, az óvodában és az iskolában is történtek felújítási munkálatok, tette hozzá az elhangzottakhoz Vigh László. Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, ezekre az eredményekre mindenki büszke lehet.

Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei közgyűlés elnöke a közösség összetartását, a közösség érdekében végzett munkát és annak elismerését méltatta beszédében.

A beszédek után átadták az elismeréseket. „Zalalövő Város Díszpolgára” címmel tüntették ki Szabó Géza, egykori helyi lakost. Az elismerést, mint a város patrónusa érdemelte ki, többek között azért, mert Dedesi Vendégházban mindig szállást biztosít az önkormányzat vendégeinek. „Zalalövő Város Szolgálatáért Díjban” részesült Németh Tibor rendőr alezredes, a helyi rendőrőrs volt parancsnoka. „Zalalövőért Ifjúsági Díjat” vehetett át az Ezüstlile Néptánccsoport. A Városbora címet vörösbor kategóriában Kovács Gyula Zsolt, fehérbor kategóriában Galambos István olaszrizling borával, nyerte el.

Hamarosan befejeződik a művelődési központ felújítása

Az ünnepségen a testvértelepülések, az olasz Farra d' Isonzo, az osztrák Bruck an der Mur, az erdélyi Kibéd, valamint a Győr-Moson-Sopron vármegyei Lövő delegáció is részt vettek. A város napja vasárnap szórakoztató programokkal telt el.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK