2022.08.11., csütörtök - Zsuzsanna, TiborcZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Zalaszentivánig kerékpározhatunk

2022. február 07. hétfő, 15:56
Szerző:-pet-; Fotó: pP
A jövőben a zalaegerszegi Mindszenty térről egészen Zalaszentivánig eljuthatunk kétkeréken, hiszen a nyár folyamán egy újabb szakasszal bővül a városi és városkörnyéki kerékpárúthálózat.

 Újabb szakasszal bővül az úthálózat

A „Zöld Zala-part – turisztikai célú kerékpárút fejlesztés a Zala mentén és Gébárton” című TOP-projekt keretében, a terület keleti nyomvonalán, mintegy 4,5 kilométeren folyik jelenleg a munka. A részletekről a pózvai Őrház utcában tartottak sajtótájékoztatót. Balaicz Zoltán polgármester többek között elmondta: 2017-ben készült el a város kerékpáros hálózati terve, melynek kettős célja van. Az egyik, hogy a városon belüli kerékpárutak bővüljenek és összekapcsolódjanak, a másik pedig, hogy megépüljenek a városkörnyéki útkapcsolatok. A mostani beruházás az utóbbi elképzelést szolgálja. A Mindszenty tér és Zalaszentiván között 4,5 kilométeren, 600 millió forint ráfordítással épül kerékpáros összeköttetés, melyhez egyéb létesítmények is készülnek. 

A biztonságos és egészségtudatos közlekedésre hívta fel a figyelmet Vigh László országgyűlési képviselő, aki a beruházás kapcsán elmondta: szeretnék, hogy Zalaegerszeg minden iskolája, és nagyobb intézménye megközelíthetővé váljon kerékpárral. De az is cél, hogy a peremkerületekbe is el lehessen jutni biciklivel. Hamarosan sor kerül a „Gurul a város” programra, mellyel a kerékpározást – mint a környezetbarát közlekedés egyik formáját – kívánják népszerűsíteni.

A pózvai térség önkormányzati képviselője, Németh Gábor hozzátette: sokan keresték meg azzal, hogy jó lenne, ha megépülne a várost Zalaszentivánnal összekötő kerékpárút, ami nemcsak a közlekedés szempontjából fontos, hanem a kirándulók, sportolók örömét is szolgálja. Annál is inkább, mert az út a Zala menti gyönyörű tájon halad keresztül. 

A beruházás részleteit Bali Zoltán alpolgármester ismertette. Az út a Mindszenty térről indul és Zalaegerszeg-Zalaszentiván közigazgatási határáig tart. A nyomvonal keresztezi a Batthyány utcai vasútvonalat. A kerékpárosok számára új mederhíd épül a Zala folyó felett, innen a Kaszaházi út nyugati oldalán folytatódik a bicikliút, mely érinti a nekeresdi és pózvai városrészeket is.  A projekt során további két híd (a Kiserdei úti és a Nagypáli patak feletti) újul meg, ezenkívül fedett beállók, padok, ivókutak és szervizpontok is létesülnek a kerékpárút mellett. Az építkezés várhatóan júliusban fejeződik be.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK