2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Zárások, közétkeztetés, otthoni munka - polgármesteri tájékoztató

2021. március 05. péntek, 14:34
Közlemény
A járványhelyzet és a szigorítások miatt rendkívüli értekezletet hívott ma össze Balaicz Zoltán polgármester. Ülést tartott a helyi védelmi bizottság, valamint egyeztettek az intézményvezetőkkel is, hiszen a tavaly tavaszihoz hasonló módon azonnal meg kellett szervezni az önkormányzat fenntartásában működő óvodák hétfői zárását, a közétkeztetési ellátást, valamint az egyéb önkormányzati intézmények működési rendjét.

A polgármester Facebook-oldalán tájékoztatott a részletekről.
 
- A zalaegerszegi bölcsődék az országos döntés alapján egyelőre a továbbiakban is nyitva lesznek és a bölcsődei ellátást igénylő szülők vihetik az intézményekbe a gyermekeket. 
- Az óvodákban és az általános iskolákban március 8-án, hétfőn rendkívüli szünet lép érvénybe, az első nyitási nap április 7-én, szerdán lesz. Az Operatív Törzs döntése értelmében a kontaktok elkerülése érdekében sajnos sem az óvodákban, sem az általános iskolákban nem biztosítható gyermekfelügyelet. Az óvodákban az ebéd elvitel igényeket az óvodavezetőknél telefonon vagy e-mailben kell jelezni. Az ebéd elvitelre (a Hungast által csomagolva) a Kaffka Margit Tagkollégium ebédlőjéből (Zalaegerszeg, Puskás Tivadar u.2.) 11-12 óra között lesz lehetőség.
- Az iskolai gyermekétkeztetéssel kapcsolatban a következő döntés született: a 2021. március hónapra megrendelt ebéd 2021. március 8-tól (hétfőtől) automatikusan törlésre kerül, március 9-től (keddtől) csak azoknak a gyermekeknek lesz megrendelve az ebédje, akiknek a szülei külön jelzik a megszokott módon a kozetkeztetes@zegesz.hu email címen az igényüket. A megrendelt étel (a Hungast által csomagolva) csak a Kölcsey Ferenc Gimnázium (Zalaegerszeg, Rákóczi u. 49-53.) ebédlőjében vehető át. Kérjük, hogy az éttermet a Vágóhíd utca felől közelítsék meg.

Forrás: Facebook/Balaicz Zoltán

Az önkormányzat fenntartásában működő egyéb intézmények kapcsán a következő a helyzet: 
- Hevesi Sándor Színház: az intézmény zárva tart, online olvasópróbák lesznek, a gazdasági iroda az egészségügyi szabályok betartása mellett látja el feladatait.
- Griff Bábszínház: az intézmény zárva tart, a következő hetekben online próbafolyamatok zajlanak.
- Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ és tagintézményei: csak ügyeletet tartanak, a népművelők otthoni munkarendben dolgoznak, a műszaki állomány karbantartói feladatokat lát el.
- Göcseji Múzeum és Falumúzeum: az intézmény zárva tart, a gyermekes kollégák egy része otthoni munkarendben folytatja a munkát.
- Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár: az intézmény zárva tart, a szolgáltatás szünetel, a dolgozók otthoni munkarendbe lesznek beosztva.
- Tourinform Iroda: az ügyfelek számára zárva tart, a munkatársak háttérfeladatokat látnak el.
- Magyar Nemzeti Levéltár Zala Megyei Levéltára: az ügyfélszolgálat online formában működik.
- Városi Ügyfélszolgálati Iroda: a személyes ügyfélfogadás szünetel, ügyeket postán, emailben és telefonon lehet intézni.
- Vásárcsarnok és piac: csak az élelmiszert és tavaszi kerti munkákhoz szükséges eszközöket árusítók lehetnek nyitva, illetve még március 8-án hétfőn a virágárusok, minden más árusító zárva tart.
- A Polgármesteri Hivatalban ügyfélfogadási szünet van érvényben. Kérjük, hogy telefonon, postán és emailben rendezzék az ügyfelek az ügyeiket. Amennyiben mindenképpen személyes ügyintézésre van szükség, előzetes időpont egyeztetéssel erre a Városháza földszintjén kialakított külön helyen van lehetőség.

Teljes bejegyzés: https://www.facebook.com/photo?fbid=10224054174162904&set=a.1934089752691

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK