2024.07.22., hétfő - MagdolnaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Lenti a legvirágosabb Nyugat-Magyarországon

2019. augusztus 18. vasárnap, 18:23
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Hazánk legnagyobb múltú környezetszépítő versenyének nyugat-magyarországi díjátadó gálaprogramját tartották augusztus középső szombatján, a Keszthelyi Balaton-parton, ahol Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megye polgármestereit, a szakmai szervezetek képviselőit és a szervező bizottság tagjait is köszöntötték.

Területi díjátadó gála Keszthelyen

Horváth László, Lenti polgármestere (középen)

A Virágos Magyarország megmérettetés idén két lépcsőssé alakult. A kijelölt régióból mintegy félszáz település mérettette meg magát. A Szent István Napok keretében tartott gálaprogramon Ruzsics Ferenc polgármester köszöntő szavai után adták át az elismeréseket. Az idei évben Nyugat-Magyarországon az „Év Települése” díjat város kategóriában Lenti, falu kategóriában pedig Lipót nyerte el. A települések az országos októberi döntőben tudják meg, hogy magyarországi szinten mennyit is ért a felkészülésük.

Tolvaj Márta, Zalaegerszeg alpolgármestere (balról)

Az Arany Rózsa Díjat város kategóriában Zalaegerszeg, falu kategóriában pedig Bókaháza és Zalaszentmárton zsebelte be. A Belügyminisztérium (BM) „Virágos Önkormányzat” jelölésű városnak szánt különdíját Hévíz, a BM falu kategória díját Rajka nyerte el. A Magyar Díszkertészek Szövetsége által felajánlott díjat Rábapordány polgármestere vitte haza.  A Balatoni Szövetség Balatongyörököt tüntette ki a Helyi Érték fődíjával. Az Agrárminisztérium városok kategóriájában elnyerhető fődíját Mosonmagyaróvár képviselete vitte el; a közönségdíjat pedig Acsalag kapta.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK