2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A családi ház helyét parkoló váltja fel

2023. június 09. péntek, 18:53
Szerző és fotó: Antal Lívia
Több mint 100 várakozóhely kialakítását kezdték meg a Vágóhíd utcában, a birkózócsarnok szomszédságában, hogy parkolási lehetőséget biztosítanak a környező oktatási és sportintézményekbe érkezők számára. Kivitelezésének bruttó 81 millió forintos költségét a Kovács Károly Városépítő Programból finanszírozza Zalaegerszeg önkormányzata.

Több mint 100 épül belőle

Balaicz Zoltán és Böjte Sándor Zsolt

A városban 869 út, járda, közterület van. Összeadva ezek teljes hossza 600 kilométert tesz ki, melyből 80 állami, míg 520 önkormányzati kezelésben van. A város iparűzési adóbevételéből nagyjából 300 millió forint jut évente fenntartásukra, felújításukra.  Az önkormányzat számára milyen nagy kihívás ez, azt jól érzékelteti a Vágóhíd utcai parkoló létesítésének 81 millió forintos költsége, szögezte le Balaicz Zoltán polgármester. Hozzátette, a Kovács Károly Városépítő Program 15 milliárd forintos állami keretének jelentősége éppen az, hogy ebből 91 helyszínen tudnak utakat, járdákat, parkolókat érintő beruházásokat megvalósítani 2024-ig. Így a Vágóhíd utcában is. A több mint száz férőhelyes parkoló megépítésével az itt működő sportegyesületek számára kedveznek, amelyek teljesítményére, eredményeire méltán lehet büszke a város, emelte ki a polgármester.

A Vágóhíd 14. szám alatti épületet közismert volt, hiszen a régóta itt dolgozó üvegest sokan felkeresték. Az ingatlant már korábban megvásárolta az önkormányzat. A tereprendezést követően alakítják ki helyén a parkolót, amit körbekerítenek a belső elkerülő út felől. A közlekedő útvonalak bazalt, a várakozóhelyek zúzottkő felülettel készülnek el. A birkózócsarnok körüli utat két rétegben újraaszfaltozzák. Rendezik a környezetet, és új fákat is ültetnek, ismertette az augusztus végéig tartó kivitelezés részleteit Böjte Sándor Zsolt, a térség önkormányzati képviselője.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK