2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A falu elérhetőségét javítja

2023. március 14. kedd, 12:21
Szerző: Antal Lívia
Átadták Zalaszentlászlón azt a másfél kilométeres útszakaszt, amit a Magyar Falu Útfejlesztési Programból támogatva újítottak fel. A kivitelezés nettó költsége 45,3 millió forint volt.

Utat újítottak fel Zalaszentlászlón

Bohár István László, Nagy Bálint és Mórocz József

A beruházás átadásán Nagy Bálint közlekedési államtitkár azt hangsúlyozta, hogy a kormány kiemelt figyelmet fordít az útfejlesztési programok megvalósítására, amely óriási lökést ad a helyi gazdaság és ipar fejlesztésének, élénkíti a turizmust és növeli a helyiek életminőségét. Vonzóbbá teszi a térséget a beruházásoknak, amelyek új munkahelyeket teremtenek és hozzájárulnak az adott régió növekedéséhez. Mint mondta, az állam az elmúlt évek alatt jelentős forrásmennyiséget mozgósított a 2010 előtt felhalmozott hatalmas útkarbantartási lemaradás ledolgozása érdekében. A vidékben van a magyar gazdaság növekedési potenciálja, a gyarapodás aranytartaléka.  A legtöbb felújítási igény éppen a mellékúthálózaton jelentkezik, így nem véletlen, hogy a kormány ezek felújítására és fejlesztésére koncentrál. Ennek egyik nagyon sikeres pontja a Magyar Falu Útfejlesztési Program, amely elsősorban az ötezer fő alatti települések megközelítésének javítását tűzte ki célul. A zalaszentlászlói út felújítása is ebből a keretből valósult meg, emelte ki, biztonságos közlekedést kívánva, Nagy Bálint.

A Magyar Közút Keszthelyi Mérnöksége végezte a másfél kilométeres szakasz rekonstrukcióját az elmúlt évben, amely során 8800 négyzetméteren 1210 tonna aszfaltot dolgoztak be az útpályára teljes szélességben egy rétegben. Ezt követően feltöltötték és tömörítették a padkaburkolatot. A munka a saját gépeknek is köszönhetően gyorsan zajlott, október 24-én történt meg az útpálya előkészítése profilmarással, és november 11-én már le is vonultak a területről.

Mórocz József, a Magyar Közút Zala Megyei Igazgatóságának igazgatója elmondta, hogy a Magyar Falu Útfelújítás Program keretében két évvel ezelőtt szereztek be egy aszfaltbedolgozó gépet (finisert), amellyel a hasonló műszaki tartalmú munkákat saját hatáskörben és lényegesen kedvezőbb áron tudják elvégezni. Alsópáhok, Hévíz, Keszthely, Karmacs, Zalaszántó és Türje térsége mellett, most a másfél kilométer hosszú zalaszentlászlói átkelési szakasz is meg tudott újulni.

Örömét fejezte ki a rekonstrukció miatt, Bohár István László, Zalaszentlászló polgármestere. Mint fogalmazott, a felújított útszakasz a biztonságos közlekedést teszi lehetővé a környék lakosságának.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK