2024.05.25., szombat - OrbánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A régi épületet lebontották

2022. augusztus 15. hétfő, 13:18
Szerző: ZalaMédia; Fotó: V.Zs.
Közel 900 millió forintos ráfordítással, hármas (állami-önkormányzati-egyházi) támogatással és összefogással valósul meg a Szent Család Óvoda felújítása, bővítése és eszközfejlesztése.

 Elkezdődött a Szent Család Óvoda bővítése

A Szent Család Óvoda 1997-ben kezdte meg működését Zalaegerszegen, fenntartója a római katolikus szombathelyi egyházmegye. 25 év alatt nagy fejlődésen ment keresztül, két, három, majd négy csoportossá bővült, jelenleg 110 kisgyermeket nevelnek keresztény és nemzeti szellemben.

Az új óvoda 1120 négyzetméter területű, kétszintes épületegyüttes lesz, 5 csoportszobával, kiszolgáló helyiségekkel, kápolnával, tornaszobával.

A Czobor Mátyás utca felőli oldalon a középen lévő épület az építkezés megkezdésekor bontásra került. A Czobor Mátyás utca – Olajmunkás utca sarkon lévő épület a tervezett épületegyüttesbe beintegrálódott. A Köztársaság útja felé néző régi óvodaépület bontása most zajlik. Az 1. ütemben a Czobor Mátyás utcai szárny került kialakításra, 3 csoportszobával és háttér helyiségeivel, személyzeti öltöző háttérrel, konyhai háttérrel, elkülönítővel, egyéb mosodai és kiszolgáló helyiségekkel, teljes épületre vonatkozó fűtési és hűtési központi rendszerrel. A 2. ütemben a Köztársaság utcai szárny létesül, a meglévő óvoda bontásával: 2 csoportszoba, külön foglalkoztató, vezetői iroda, kiszolgáló helyiségek kerülnek kialakításra. Az óvodának 2 vendégbejárata lesz, az 1. ütemben az Olajmunkás utca és a Czobor Mihály utca felől kiépült mindkettő. Mindkét érkező ponton akadálymentes WC létesült. A csoportszobákból nyílnak a méretezett gyermekmosdó-WC helyiségek. 

Az épületben terepadottságok miatti szintváltás és a többszintesítés miatt akadálymentes lépcső és lift létesült az 1. ütemben. Az érintett telek lejtős adottságait figyelembe véve az új óvoda épülete kétszintes lesz. Az alsó szinten 4 csoportszoba, öltözők, gyermekmosdók, az étkezést kiszolgáló melegítő-tálaló konyha, mosogatóval, valamint az óvodavezetői és gazdasági vezetői irodák kerülnek kialakításra. Továbbá itt kap helyet a nevelői szoba, logopédiai fejlesztő szoba, valamint egy aula és raktárak. Az első szinten van a kápolna, egy foglalkoztató helyiség, tornaszoba, személyzeti öltöző, óvónői iroda, orvosi szoba, elkülönítő és mellékhelyiségek. A földszinti 4 csoportszoba mindegyike kertkapcsolattal fog rendelkezni. Mindegyik csoportszobához tartozik majd gyermekmosdó/WC és öltöző.

Forrás: Facebook/Balaicz Zoltán

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK