2023.03.31., péntek - ÁrpádZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A színészlakások rendbetételéért

2016. augusztus 24. szerda, 18:50
Szerző: Vadas Zsuzsa, Fotó ifj. Vigh László
Jótékonysági felhívásról számolt be Vigh László országgyűlési képviselő a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház előtt. Mint fogalmazott, az elmúlt években többször foglalkozott a teátrum és a színészlakások felújításának lehetőségeivel, állami forrást is megcélozva.

A képviselő úgy érzi, itt az idő az első lépések megtételére, a színészlakások rendbetételére, amely szerinte „rettentő” állapotban vannak, különösen a 4. emeleten, a folyamatos beázások miatt. Ezért jótékonysági akciót kezdeményezett, első körben nyolc céget keresett meg, hogy térítésmentesen vállalnának-e lakásfelújításokat.

Vigh László örömmel számolt be arról, hogy az általa felkért vállalkozások (Szabau Invest Kft, EVO-Komplex Kft, Homeland Kft, Omega GM. Kft. LÉSZ Kft., Tóth Róbert alsórajki festőmester, ZÁÉC ZRT., Windoor Desing Kft.) azonnal igent mondtak és 2-2 lakás kifestését vállalták.

A városi tulajdonban lévő „színészházban” 36 lakás található, ebből 16 rendbetételére tehát van jelentkező, a megmaradt húszra pedig további jelentkezőket várnak. Olyan cégeket, akik segítenének a munkában, ők Nagy Ferencet, a színház szervezési osztályvezetőjét keressék.

A sajtótájékoztatót követően a helyszínen is megnéztük a színészlakások – és a folyosók – állapotát Czegő Teréz színművésznő kalauzolásával. Többek között elhangzott, hogy gépészeti rekonstrukcióra is szükség lenne a berendezések elavultsága miatt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK