2024.04.22., hétfő - Csilla, NoémiZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Biztonságosan és balesetmentesen

2023. szeptember 24. vasárnap, 14:49
Szerző: Antal Lívia Fotó: Halász Gábor
Kerékpárral és rollerrel érkeztek a gyerekek Egervár faluközpontját a várkastéllyal összekötő új kerékpárút átadásra. A beruházást a Magyar Falu Programon elnyert 40 millió forintból valósította meg a település önkormányzata. Az ünnepségen beszédet mondott Nagy Bálint, közlekedési államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, valamint Gyerkó Gábor, Egervár polgármestere.

A megépült kerékpárút turisztikai vonzerőt is jelent

A több mint 500 méter hosszúságú kerékpárút az egervári várkastélyhoz, valamint a Vasboldogasszonyba vezető közút mellett épült meg. Létesítésére elsősorban a közlekedés biztonsága miatt volt szükség, mondta el Gyerkó Gábor, hozzátéve, sajnos történt itt már halálos baleset. Ezen az útvonalon nagy a közúti és a gyalogos forgalom, emelte ki a polgármester. A várkastélyt sokan látogatják, nemcsak az Egervári Esték nyári színházi előadásai miatt. A közelben lévő játszótéren pedig szívesen töltik idejüket a gyerekes családok. Az út mellett korábban nem vezetett járda. Ezt a hiányt is pótolja a kerékpárút, amely a baleset-megelőzés mellett turisztikai szempontból is fontos. Megépítésére 40 millió forintot nyert Egervár önkormányzata a Magyar Falu Programból. A belterületi utak felújítása ugyancsak 40 millió forintot nyert a helyhatóság ebből a programból. A támogatásból két, zúzottköves, kátyúkkal, esőben sárral és tócsákkal teli útszakaszt újítottak fel. Remix technológiával megerősítették alapját, majd leaszfaltozták.

A vidékfejlesztési támogatások önkormányzatok, egyházi és civil közösségek és vállalkozások számára egyaránt fontosak. Minden fejlesztés, legyen az út-, járda- és ingatlan-felújítás, azt segíti, hogy növekedjen a települések népességmegtartó ereje, húzta alá Nagy Bálint. A kistelepülések életében a vállalkozásfejlesztési támogatások is jelentősek. Új munkahelyek jönnek létre, amely miatt vonzóak maradnak az ott élők, illetve vonzóvá válnak a letelepedni vágyók számára. Magyarország kormánya célul tűzte ki, hogy vidék támogatásával, valamint a családtámogatási rendszerrel jövőképet teremt a fiataloknak, hangsúlyozta a közlekedési államtitkár.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK